menu wat is kattaikkuttu theater De Mahabharata nederlands acteur bezoekt voorstelling interview met p. Rajagopal de sangam De jeugdtheaterschool adres en colofon

De kracht van Cultuur

P.Rajagopal (1953) is Kattaikkuttu acteur en toneelschrijver. Hij richtte in 1990 de beroepsvereniging voor Kattaikkuttu-spelers in zijn district op, de Tamil Nadu Kattaikkuttu Kalai Valarchi Munnetra Sangam. Hij geeft al jaren spelles in de Kuttu-traditie, sinds 2002 als directeur van zijn eigen jeugdtheaterschool. Hij is getrouwd met Hanne de Bruin.

KATTAIKKUTTU
interview met P. Rajagopal
interview met P. Rajagopal

Hanne M. De Bruin (1959) studeerde Indische Talen aan de Universiteit van Leiden. Zij maakte in 1986 kennis met het Kattaikkuttu-theater. Haar proefschrift ging over de Kuttu-speltraditie. Nadien publiceerde zij onder andere over de Devadasi-cultuur in Tamil Nadu: aan tempels gewijde vrouwen die als courtisanes en actrices een belangrijke rol vervulden in het traditionele culturele leven. Zij is getrouwd met P. Rajagopal, met wie zij in 1990 de Sangam oprichtte, en in 2002 de jeugdtheaterschool van Kanchipuram.