menu wat is kattaikkuttu theater De Mahabharata nederlands acteur bezoekt voorstelling interview met p. Rajagopal de sangam De jeugdtheaterschool adres en colofon

De kracht van Cultuur

Eind jaren tachtig gaf P. Rajagopal al cursussen Kattaikkuttu theater aan de kinderen in zijn dorp. Uit eigen ervaring wist hij dat het voor een acteur steeds moeilijker is te functioneren in de moderne Indiase maatschappij zonder een gedegen schoolopleiding in algemene vakken. Met de Sangam ontwikkelde hij plannen om een voltijds vierjarige theateropleiding aan te bieden voor kinderen, met ruimte in het schoolprogramma voor vakken als Tamil, Engels, computerles en wiskunde.

In oktober 2002 ging de school van start met 21 leerlingen, die wonen in een pension op korte afstand van de school. De lesdagen vallen uiteen in twee delen: algemene vakken en Kuttu. Hun spel- en muziekdocenten zijn acteurs en muzikanten van de Sangam. Zij leren de kinderen spelenderwijs hun vak. In maart 2003 kon het eerste klasje hun eerste voorstelling geven. In oktober 2003 is het tweede schooljaar begonnen. De school kent nu 29 leerlingen, 8 meisjes en 21 jongens. De jongste leerlinge is vijf jaar oud, de oudste leerling is veertien.

KATTAIKKUTTU
De Sangam