Bureau Alumni vormt hèt communicatieknooppunt tussen kunstenaars/oud-deelnemers, huidige deelnemers en relaties van de Rijksakademie. Het bureau organiseert presentaties door oud-deelnemers zoals lezingen, discussies, seminars en onderlinge ontmoetingen in Londen, Berlijn, Parijs etc.
De documentatie van ongeveer 450 kunstenaars is opgenomen in de kunstenaarsdocumentatie van de Rijksakademie. Dossiers met dia’s, CD-Roms, videos, artikelen, CV’s en zo meer zijn toegankelijk voor bezoekende curators, critici, kunstrelaties en andere belangstellenden.
Via bureau alumni kunnen kunstenaars/oud deelnemers hun website laten linken aan de website van de Rijksakademie en hun tentoonstellingen en andere activiteiten laten vermelden.
De Rijksakademie initieerde het RAIN Artists’ Initiative Network dat in 2000 van start ging.
Het verbindt kunstenaarsinitiatieven opgezet door alumni van de Rijksakademie; Claudia Fontes in Argentinië, Marco Paulo Rolla in Brazilië, Goddy Leye in Kameroen, Tushar Joag en Sharmila Samant in India, Ade Darmawan in Indonesië, Hama Goro in Mali, Diego Gutièrrez in Mexico en Greg Streak in Zuid-Afrika. Via RAIN vindt er tussen deze initiatieven en met de Rijksakademie een voortdurende uitwisseling van ideeën, kunst en context plaats.


 

Rijksakademie

RAIN

Meschac Gaba

Ade Darmawan

RAIN

Rijksakademie