'We are the world' is de titel van de tentoonstelling van het Nederlands Paviljoen op de vijftigste Biënnale van Venetië. Conservator Rein Wolfs stelde een groepstentoonstelling samen met een internationaal gezelschap van geëngageerde kunstenaars die in hun werk reageren op de maatschappij. Erik van Lieshout en Jeanne van Heeswijk komen uit Nederland. Carlos Amorales, Alicia Framis en Meschac Gaba, allen oud-deelnemers van de Rijksakademie, zijn geboren in respectievelijk Mexico, Spanje en Benin, maar werken als kunstenaar in Nederland. De tentoonstelling is een artistiek statement dat de kwalitetiten van een multiculturele samenleving verdedigt.
In de 'Ginger Bar' van Meschac Gaba kunnen bezoekers reflecteren over wat ze op de Biënnale hebben gezien, onder het genot van een door de kunstenaar gebrouwen Afrikaans gemberdrankje.
De bar heeft de vorm van een smalle boot waarmee Gaba elementen van zijn Afrikaanse afkomst laat herleven. Met de ‘Ginger Bar’ wil hij het belang van de rol van kunst als ontmoetingsplaats benadrukken. De bar is weer een volgende museumruimte in Gaba’s project ‘The Museum of Contemporary African Art’.


 

Biennale van Venetië

Ned. Paviljoen "we are the world"

Museum voor Afrikaanse hedendaagse kunst

Rijksakademie

Meschac Gaba

Alumni

Benin