Internationale conferentie over sport en ontwikkeling

december 2003 -

Op 13 en 14 november vond in Amsterdam een internationale conferentie plaats over sport als middel tot duurzame ontwikkeling.

De bijeenkomst had tot doel mensen samen te brengen die in ontwikkelingslanden met sportprojecten bezig zijn. In een serie workshops konden zij ervaringen uitwisselen en nieuwe kennis opdoen.
Ook was er een debat over sport als instrument voor het bereiken van de 'Millenium Development Goals'. Dit rondetafelgesprek werd aangezeten door onder anderen de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander, Adolf Ogi, speciaal adviseur van Kofi Annan op het gebied van sport en ontwikkeling, Johan Olav Koss, voormalig schaatskampioen en tegenwoordig hoofd van Right to Play, en Robert Bayigamba, de Ruandese minister van Jeugd, Cultuur en Sport.

Het symposium werd georganiseerd door het Nationale Comité voor Duurzame Ontwikkeling (NCDO), het Ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn & Sport, het Nederlands Olympisch Comité en de Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF).

In aansluiting op de conferentie organiseerde het Prins Claus Fonds een borrel ter ere van de aanwezigheid van Peter Serry en Bob Munro, respectievelijk directeur en oprichter van Mathare Youth Sports Association (MYSA) uit Kenia. Deze organisatie ontvangt dit jaar een van de tien Prins Claus Prijzen 2003, zijnde een geldbedrag van 25.000 euro.