Nabuur zoekt virtuele buren voor testfase

juni 2003 -

De wereld is een global village en Nabuur faciliteert het contact met de buren.

Nabuur is opgezet om lokale gemeenschappen te helpen bij het oplossen van hun problemen. Via internet kunnen ze contact leggen met hun 'buren' over de hele wereld. Die kunnen helpen met kennis, ideeën, contacten en financiële middelen.

Nabuur is van start gegaan met zeven testlocaties waar de gemeenschap een duidelijke behoefte heeft. De ongeletterde vrouwen van het dorp Padampur in Nepal hebben bijvoorbeeld informatie nodig over gezondheid en voeding. In Iquitos, Peru, dreigt de oorspronkelijke taal en cultuur van de inwoners te verdwijnen, onder andere doordat het onderwijs in het Spaans is. Via de website, www.nabuur.com, kunt u zich verbinden aan één van de testlocaties en helpen het probleem op te lossen. Affiniteit met een bepaalde plaats brengt mensen tot elkaar, is het idee van Nabuur.

De eerste locaties zijn: Iquitos (Peru), Kouroussa (Guinee), KwaNdengezi (Zuid Afrika), Cairo (Egypte), Izmail (Oekraine), Dharwad (India), Padampur (Nepal). Als de testfase is afgerond, wil Nabuur het project uitbreiden naar 100 deelnemende plaatsen in 2004 en 1000 in 2006.

Het initiatief wordt gesteund door Sida, Hivos, Stichting DOEN, en het Ministerie van VROM.