Creatieve workshops in Palestijns vluchtelingenkamp Libanon

augustus 2004 -

Het Franse kunstenaarscollectief Du Zieu dans les Bleus geeft zomer 2004 workshops met de naam ATELIER #3 in het Palestijnse vluchtelingenkamp Baddawi in Libanon.

photo

Palestijnse, Libanese en Franse jongeren kunnen meedoen aan cursussen zoals tekenen, video, slagwerk of marionetten maken.

Du Zieu dans les Bleus werkt samen met de non-gouvernementele organisatie Asiles (Actions et Solidarités Interculturelles) en Mafpa (Maison d’Amitié Franco-Palestinienne). Asiles wil sociaaleducatieve creatieve projecten realiseren voor kinderen in achterstandssituaties. Sinds 1997 werkt de organisatie in vluchtelingenkampen in Libanon. Toen Du Zieu dans les Bleus er in 2001 theaterworkshops gaf, ontstond een samenwerking, gericht op Frans-Palestijnse culturele uitwisseling. Mafpa is een ontmoetingsplek voor kinderen en jongeren in Baddawi waar creatieve activiteiten georganiseerd worden.

Het doel om ook werkelijk tot een creatief product te komen, heeft ertoe geleid dat het project momenteel uit twee delen bestaat. De workshops voor kinderen in de Palestijnse kampen zijn van grote waarde gebleken, en zullen blijven bestaan. Daarnaast wordt er door Palestijnse, Libanese en Franse kunstenaars gewerkt aan een Frans-Arabische voorstelling, die in 2005 in Frankrijk zal worden opgevoerd.

ATELIER #3 en Mafpa krijgen financiële steun van de European Cultural Foundation (ECF).