The Valley of the Dog Songs (DVD)

mei 2005 -

The Valley of the Dog Songs is een documentaire over zes jonge kunstenaars uit Lima, Amsterdam, Mexico City, Jakarta, Los Angeles en Buenos Aires.

photo

Still uit The Valley of the Dog Songs

De film laat zien hoe Philip Beaumont, een muzikant uit San Diego, Californië, deze zes kunstenaars probeert te leren kennen. Hij stelt vragen als: 'wat is het mooiste geluid dat je ooit hebt gehoord' en 'vertel me over je liefde'. Deze vragen vormen de leidraad voor de documentaire. Philip bekijkt het gefilmde resultaat en schrijft vervolgens een liedje, 'de melodie van hun leven'. Het resultaat is en vriendelijke en intrigerende film.

The Valley of the Dog Songs is een project van het kunstenaarsinitiatief El despacho van de Mexicaanse kunstenaar Diego Gutiérrez. De film is gemaakt in samenwerking met 12 kunstenaars en filmmakers uit de zes steden. De film werd vorige maand in Amsterdam gepresenteerd. Binnenkort volgen nog vertoningen in Jakarta, Lima and Mexico City.

De DVD is online te bestellen bij El despacho of bij Black Heart Procession en is onder andere te koop bij Athenaeum Nieuwscentrum, Spui 14-16 in Amsterdam

Het project werd ondersteund door RAIN-Rijksakademie van beeldende kunsten, HIVOS, Stichting Doen en anderen.