Wereld Kinderfestival reist naar Marokko

november 2005 -

In 1989 namen de Verenigde Naties en Unicef het Verdrag voor de Rechten van het Kind aan. Met het zetten van hun handtekening verplichtten 191 landen zich tot het beschermen van de rechten van kinderen. Elk jaar op 20 november herinneren talloze evenementen er aan dat kinderen in de hele wereld de kans moeten krijgen om mee te praten over dingen die voor hen van belang zijn. Theater en podiumkunsten kunnen kinderen bij uitstek inspireren en hen in contact brengen met een andere wereld. Vandaar dat het educatieve Wereld Kinderfestival eind november in een unieke editie neerstrijkt in Marokko.

photo

De acrobaten van Souk Circus

Het festival, dat in de vroege zomer door Nederland trok, gaat dit jaar op reis omdat beide landen al vierhonderd jaar lang met elkaar in contact staan. De Marokkaanse stichting Targante is betrokken bij de realisatie van het festival in Rabat-Bouznika (17 t/m 18 november), Agadir (19 t/m 22 november) en Oujda (24 t/m 27 november). Daar kunnen kinderen gaan kijken naar optredens van bekende Marokkaanse jeugdgroepen als Souk Circus en het Rotterdamse Circus Rotjeknor. Bij het theaterevenement hoort een lespakket, dat onder meer ingaat op de culturele uitwisseling tussen Nederland en Marokko en de universele rechten van het kind.

Het Wereld Kinderfestival in Marokko komt tot stand met medewerking van de Stichting Marokko-Nederland 2005, NCDO, Prins Claus Fonds, FAPK-internationalisering, Stichting Doen, Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse Ambassade in Rabat en vele Marokkaanse partners.