Tien jaar de Kracht van Cultuur

november 2006 -

De Kracht van Cultuur viert deze maand zijn tienjarig bestaan. Vanuit de overtuiging dat cultuur geen bijzaak is, levert de website al tien jaar een Nederlandse bijdrage aan het internationale debat over cultuur en ontwikkeling. Thema's uit Onze creatieve verscheidenheid (Our Creative Diversity, 1995), het rapport van de Wereldcommissie voor Cultuur en Ontwikkeling, vormden het startpunt voor deze website. In november 1996 werd De Kracht van Cultuur opgezet door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, naar aanleiding van de gelijknamige conferentie te Amsterdam. Sprekers van over de hele wereld wisselden daar ideeën uit over Onze creatieve verscheidenheid.

De Kracht van Cultuur in 1998

Sinds 1996 heeft de website verschillende keren een ingrijpende restyling ondergaan. De rapportteksten en artikelen behorend bij de conferentie en het verslag daarvan in tekst, foto's en geluidsopnamen kunt u echter nog steeds raadplegen.

In 2003 kreeg De Kracht van Cultuur zijn huidige vorm, met een maandelijks magazine, een informatieve wegwijzer en een nieuwsbrief. Sinds augustus 2006 wordt de website in stand gehouden door NCDO.