ISH Institute geopend in India

juli 2007 -

ISH is een gezelschap dat skate, breakdance, hiphop en dans combineert tot een nieuwe vorm van theater. Eind juni 2007 werd in Bangalore in India, onder de naam W-ISH, het eerste buitenlandse ISH Institute geopend. De opening van deze school is het resultaat van een uitwisselingsproject dat ISH vorig jaar in contact bracht met jongeren in India. De deelnemers aan de workshop toonden zich zo enthousiast over deze voor hen nieuwe kunstvorm, dat zij zelf het initiatief hebben genomen om een opleiding op te zetten. ISH Amsterdam en Stichting Kinderpostzegels ondersteunen het instituut in India.

Op het W-ISH Institute zijn tien docenten tussen de 18 en 25 jaar werkzaam die voorlopig een jaar lang salaris krijgen. Wat daarna gebeurt is nog onduidelijk. De opleiding is kleinschalig van opzet, maar geniet veel belangstelling. Skate, breakdance en hiphop zijn in India nog niet heel erg bekend, maar de nieuwsgierigheid blijkt groot.

ISH is een dynamisch gezelschap dat in 1999 in Amsterdam werd opgericht door de Filippijnse Vlaming Marco Gerris. Het gezelschap werkte inmiddels samen met bekende dansgezelschappen als Het Nationale Ballet. Het ISH Institute ontwikkelt wereldwijd vele educatieve projecten. Zo was de groep onlangs nog in Roemenië� actief met workshops voor straatkinderen in Boekarest. Het educatieve aanbod van ISH varieert van eendaagse projecten tot complete meerdaagse schoolprojecten waarbij leerlingen onder begeleiding van de ISH -spelers een theatervoorstelling maken.