Ghetto Radio

februari 2008 -

De ontwikkelingen in Kenia zijn ook te volgen op de website van Ghetto Radio. Vanuit de sloppenwijken in Nairobi rapporteren jonge Kenianen over de huidige gebeurtenissen. Ghetto Radio is een Nederlands initiatief, dat door de Publieke Omroep wordt gesteund. Op Ghetto Radio staan columns, artikelen, maar ook veel video's. Er wordt discussie gevoerd en er zijn reportages te zien waarin vooral hiphopartiesten hun interpretatie geven van de politieke analyses in andere media.

www.ghettoradio.nl 4-2-2008

Ghetto Radio wil aansluiten op de leefwereld van jongeren in de steden en hun een stem geven. Daarbij ligt een forse nadruk op de urban cultuur. In de studio in Nairobi kunnen rappers clips en geluidsopnamen maken. Daarbij worden ze ondersteund door het Ghetto Radio-team. Ghetto Radio barst van de ambities en wil zich wereldwijd ontwikkelen tot een stevig merk in de urban cultuur. Daarnaast wil Ghetto Radio jongeren stimuleren om een vak te leren.

De radiostations in Nairobi zijn meestal commercieel. Talent uit de slums krijgt daar moeilijk toegang toe. Bij Ghetto Radio worden ze met open armen ontvangen. Hiphoppers krijgen zelfs royalty's uitbetaald als hun muziek gedraaid wordt. Er zijn, naast de studio in Nairobi, inmiddels ook Ghetto Radiostations in Dakar, Dar es Salaam, Johannesburg, Harare, Lagos en Kampala.