Zimbabwe in Pictures is een blog dat een bijdrage levert aan de onafhankelijke nieuwsvoorziening vanuit Zimbabwe. Hoofdredacteur/uitgever Chris Kabwato gaat in op de achtergronden en doelstellingen van het e-zine.

Zimbabwe in Pictures

april 2009 -

In maart 2008 gingen de Zimbabwanen naar de stembus om de regering van hun keuze te kiezen. In een normale democratie zou dat niets bijzonders zijn. Maar Zimbabwe was op dat moment geen normaal land. De economie was ingestort, het onderwijssysteem lag in puin en de politieke atmosfeer was gespannen. Nog zorgelijker was dat gedurende de laatste tien jaar journalisten niet vrijelijk verslag hadden kunnen doen van de gebeurtenissen in hun land. Verschillende kranten en een onafhankelijk televisiestation waren gedwongen de deuren te sluiten.

image

Het was in deze vijandige omgeving dat mijn broer Levi en ik Zimbabwe in Pictures lanceerden. Aanvankelijk wilden we alleen maar foto's van de verkiezingen maken en die onder buitenlandse media verspreiden. Maar naarmate de crisis in Zimbabwe verergerde zagen we dat we een grotere rol konden spelen. We begonnen de politieke ontwikkelingen in beelden te documenteren. Daarnaast komen kunst en cultuur aan bod.

Een jaar later doen we dat nog steeds. Als Zimbabwe in Pictures opereren we niet alleen een blog en publiceren we regelmatig een elektronische fotonieuwsbrief. We bouwen ook aan een website die de grootste online fotobibliotheek over Zimbabwe moet worden.

zimbabweinpictures.wordpress.com

Zimbabwe in Pictures ontvangt steun van Free Voice en Hivos. Eerder was het NiZa hoofdpartner.