The Cultural Economy

januari 2009 -

De culturele economie is de afgelopen decennia spectaculair gegroeid, maar tegelijk is deze rijkdom is bijzonder ongelijk verdeeld. The Cultural Economy, deel twee in een serie boeken over cultuur en globalisering, gaat dieper in op de relatie tussen cultuur en economische verandering. Het boek bundelt inzichten uit zeer uiteenlopende disciplines.

27 hoofdstukken en honderden pagina's statistieken en grafieken beschrijven en analyseren het hele spectrum van de culturele economie en de rol van cultuur bij ontwikkeling. Het boek slaagt er bovendien in dit op een boeiende en zeer leesbare manier te doen. Een overzicht van alle kernpunten en korte kadertekstjes met concrete voorbeelden maken dit standaardwerk compleet.

 

The Cultural Economy is het tweede deel uit de Cultures and Globalization-serie, met een inleiding van Gilberto Gil, muzikant en voormalig minister van cultuur van Brazilië, en 27 artikelen van wetenschappers, activisten en kunstenaars.

De serie wordt uitgegeven bij Sage en ondersteund door onder andere het Prins Claus Fonds, Sida en de Gulbenkian Foundation.

Helmut Anheier en Yudhishthir Raj Isar – The Cultural Economy
Sage Publications, Londen, 2007
 $59.95 (paperback), $130.00 (gebonden editie)