Compassion and Solidarity: A bilingual anthology of Indonesian Writing

november 2009 -

Deze bloemlezing bevat bijdragen van twintig Indonesische schrijvers die te gast waren op het Ubud Writers & Readers Festival (UWRF) in 2009. Het ontwikkelen van een duurzaam platform voor beginnende schrijvers in Indonesië is altijd een kerndoel geweest van het UWRF. Uitgangspunt is daarbij om hun de gelegenheid te geven hun gedachten en opinies te delen met een internationaal publiek.

Het uitkiezen van de meest getalenteerde beginnende schrijvers voor een optreden tijdens het festival was de eerste stap. De vertaling van hun werk en uitgave ervan in een tweetalige bloemlezing (Engels en Bahasa Indonesia) was de tweede, essentiële, stap. Een bloemlezing maakt hun werk toegankelijk voor Engelstalige lezers en bevordert zo de introductie van de schrijvers op een internationaal podium.

Deze bloemlezing omvat diverse genres, onderwerpen en esthetische uitingen. Hij verhaalt van een kleurrijk en vitaal literair landschap, dat de lezer verrast met een indringende weergave van hedendaagse vraagstukken die ons bezighouden, als individu en als burger van een land.

Lees het verhaal João, van de Indonesiche schrijver en psycholoog Nelden Djakababa, en het gedicht Field Lines van Esha Tegar Putra, dichter en journalist uit Sumatra.

Compassion and Solidarity: A bilingual anthology of Indonesian Writing kwam tot stand in een samenwerkingsverband van het UWRF en Hivos. De bloemlezing kan besteld worden bij info@ubudwritersfestival.com.