Amanda Fortier

"Literatuur moet wonden helen in Oost-Timor"

oktober 2009 -

Schrijver, vertaler en activist  Abe Barreto Soares is vastbesloten de literatuur uit zijn land met alle technologische middelen die hem ter beschikking staan op de kaart te zetten. 

›››
image

Bezemtentoonstelling in Rajasthan verheft het schijnbaar onbeduidende

augustus 2009 -

Het Arna-Jharna-woestijnmuseum van Rajasthan laat het sociale, culturele en economische belang zien van de op het eerste gezicht nederige bezem.

›››
image

Afgekeurde afdrukken en beschimmelde videobanden

juli 2009 -

SUSPECT is een groeiend internationaal kunstcollectief dat de subtiele schoonheid wil blootleggen van alledaagse objecten. Onlangs opende het zijn eerste tentoonstelling in Mumbai.

›››
image

Kunst achter tralies in India

april 2009 -

Kavita Shivdasani, werkzaam als lerares 'normen en waarden' uit Mumbai, had twee jaar geleden een uniek idee om de Indiase realiteit binnen de muren van haar klas te brengen. Ze nam haar leerlingen mee naar de gevangenis.

›››
image

"Voetbal is een serieuze zaak in de Keniaanse sloppenwijken"

maart 2009 -

Kibera, in het zuidwesten van de Keniaanse hoofdstad Nairobi, is een van de beruchtste sloppenwijken van Oost-Afrika. Sportactiviteiten houden de jeugd weg van drugs en criminaliteit.

›››
image

Kunstnijverheidsproject in El Salvador houdt bevolking binnenboord

februari 2009 -

Iedere dag verlaten naar schatting zevenhonderd Salvadoranen hun land, op zoek naar werk. Het Solidarity Crafts-programma probeert het tij te keren.

›››
image

Muhanad Rasheed: "Ik ben Irakees, maar ik vraag me af wat dat betekent"

januari 2009 -

Tweeënhalf jaar geleden vluchtte hij vanuit Bagdad naar Jordanië, vervolgens naar Syrië, tot hij zich in 2008 in Amsterdam vestigde. Voor de choreograaf en danser is nu de grootste artistieke uitdaging het laveren tussen de Irakese cultuur en zijn nieuwe Europese werkelijkheid.

›››
image

Keniaanse dorpelingen veranderen strandafval in design

november 2008 -

De non-profitorganisatie UniquEco heeft sinds 2006 meer dan 75.000 ton weggegooide rubberen slippers verzameld en verwerkt.

›››

Afghaanse leemarchitectuur stelt nieuwe ontwerpnormen

september 2008 -

In de middeleeuwse stad Istalif werkt een leemarchitectuurteam aan een schoolgebouw. Het maakt daarbij gebruik van nieuwe technieken en traditionele materialen.

›››
foto

Special Cultuur & Conflict

juli 2008 -

De special Cultuur & Conflict inventariseert hoe in vijf landen kunst daadwerkelijk kan helpen in tijden van oorlog, conflict en geweld.

›››
Inhoud syndiceren