CIE

Postbus 11125
2301 EC Leiden

+31 (0)71 516 8890

Meer over CIE op de Kracht van Cultuur

Erfgoeddag Brazilië: op zoek naar een nieuwe Maurício de Nassau

oktober 2009 -

Tijdens de heritage Day Brazil, die begin oktober in Rotterdam plaatshad, werd er gepleit voor een frisse, brede blik op internationale erfgoedsamenwerking.

›››

Sibongile van Damme: "Bureaucraten zoals wij opereren binnen een beperkt mandaat"

september 2009 -

Sibongile van Damme over de lastige relatie tussen overheden, culturele fondsen en ontvangers.

›››

Zuid-Afrika in de ban van Sarah Bartmann

juli 2009 -

Het Zuid-Afrikaanse ministerie van cultuur schreef in maart 2009 een wedstrijd uit om een herinneringscentrum te ontwerpen waar Sarah of Saartjie Bartmann en haar volk - de Khoi San - centraal staan.

›››
image

Maritiem erfgoed Tanzania in kaart gebracht

maart 2009 -

Eeuwenlang vormde de kust van Tanzania het machtigste handelscentrum van Oost-Afrika. Ruïnes op Kilwa Kisiwani en Songo Mnara getuigen nog van die bloeitijd. Maar deze plekken lopen gevaar en zijn daarom op de Unesco-lijst met werelderfgoed in gevaar geplaatst. Het Nederlandse Centrum voor Erfgoedactiviteiten is gevraagd om te helpen bij het in kaart brengen en beschermen van de sites die zich onder de zeespiegel bevinden.

›››

Erfgoedactiviteiten in Galle slaan aan bij bevolking

februari 2009 -

In de vestingstad Galle, in het zuidwesten van Sri Lanka, is in de afgelopen jaren onafgebroken gewerkt aan herstel van het unieke architectonische erfgoed. Bijzonder is dat de lokale bevolking nauw betrokken was bij de renovatie.

›››
image

Volkenkundig museum in Khulm wordt toeristische trekpleister

november 2008 -

Er wordt  hard gewerkt aan de renovatie van het museum in Kaboel en de restauratie van het Bagh-e Jehan Nama- paleiscomplex in Khulm, het vroegere Tashqurghan.

›››
image

CIE Erfgoeddag Zuid-Afrika krijgt vervolg als internetplatform

juni 2008 -

Om het netwerk op het terrein van cultureel erfgoed de mogelijkheid te geven met elkaar in contact te blijven, en kennis en expertise over projecten uit te wisselen, is er nu een internetplatform.

›››

Grenzeloze nieuwsgierigheid, revolutie in culturele wereld

april 2008 -

Een 'Manifest voor nieuwsgierigheid' en meer samenwerking tussen organisaties was het gunstige resultaat van de bijeenkomst Grenzeloze Nieuwsgierigheid op 31 maart 2008 in Rotterdam.

›››

CIE Erfgoeddag Suriname groot succes

oktober 2007 -

Er moet en kan meer samenhang worden gecreëerd in erfgoedprojecten, vonden de deelnemers aan de tweede CIE erfgoeddag die op 27 september 2007 werd gehouden.

›››