European Cultural Foundation

Jan van Goyenkade 5
1075 HN Amsterdam

+31 (0)20 573 3868

Meer over European Cultural Foundation op de Kracht van Cultuur

Pichet Klunchun blijft investeren in Thaise eigentijdse dans

december 2008 -

De onlangs met de ECF-Award bekroonde Thaise choreograaf werkt over de hele wereld. Daarnaast  zet hij zich in voor de danscultuur in eigen land.

›››

Prinses Laurentien: "Culturele samenwerking en uitwisseling zijn essentieel"

december 2008 -

Prinses Laurentien over het belang van cultuur voor maatschappelijke ontwikkeling en haar voorzitterschap van de European Cultural Foundation ECF.

›››
image

Grenzeloze nieuwsgierigheid, revolutie in culturele wereld

april 2008 -

Een 'Manifest voor nieuwsgierigheid' en meer samenwerking tussen organisaties was het gunstige resultaat van de bijeenkomst Grenzeloze Nieuwsgierigheid op 31 maart 2008 in Rotterdam.

›››

Open Society Institute

augustus 2007 -

Het geesteskind van de Amerikaanse miljardair en politiek activist George Soros werkt aan een autonome en innovatieve kunstensector.

›››

Zeventien organisaties sluiten Akkoord voor Cultuur en Ontwikkeling en Internationaal Cultuurbeleid

juli 2007 -

Een coalitie van zeventien Nederlandse ontwikkelings- en cultuurfondsen en organisaties zet zich in voor een sterkere rol van cultuur en ontwikkeling in het beleid van de Nederlandse overheid.

›››

Europese Unie

maart 2007 -

Bij de Europese Unie staat cultuur en ontwikkeling vooral in dienst van handelsrelaties en economische samenwerking. Ook de nieuwe lidstaten lijken de kunsten niet hoog op hun agenda te hebben staan. Een uitzondering is het Europese beleid voor de ACP landen.

›››

Workshop over nieuwe cultuurpolitiek voor de Balkan

november 2006 -

De workshop Cultural Politics as Crisis Management vond plaats in de Kosovaarse hoofdstad Pristina van 21 - 23 september 2006.

›››

"Community art is een internationale hype"

november 2006 -

"Community art vindt vaak zijn oorsprong in maatschappelijke onvrede en de wil om daar iets aan te doen." Initiatiefnemer Eugene van Erven over het community theater festival 'Kunst in mijn buurt', dat plaatsvindt van 23 tot en met 26 november in Utrecht.

›››
photo

LabforCulture.org

juli 2006 -

Culturele samenwerking binnen Europa, uitwisseling, dialoog en debat over de landsgrenzen heen.

›››
LabforCulture.org