Festival Mundial

Mundial Productions
Noordstraat 111
5038 EH Tilburg

+31 (0)13 -543 1335

Jaarlijks, Tilburg

Meer over Mundial Productions op de Kracht van Cultuur

Einde subsidie voor Mundial, Theatre Embassy en Music May Day

april 2010 -

De nieuwe financieringsregeling voor ontwikkelingssamenwerking van het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ingrijpende gevolgen voor enkele Nederlandse organisaties die actief zijn in cultuur en ontwikkeling.

›››

De Kracht van Cultuur vernieuwt samen met Global Village Media

Januari 2010 -

De website de Kracht van Cultuur gaat verder in een breder platform en krijgt een nieuwe uitgever: Global Village Media. In de nieuwe opzet blijft de identiteit van de Kracht van Cultuur gehandhaafd, terwijl het cross-mediale platform van Global Village Media nieuwe, kansrijke perspectieven biedt.

›››

Oegandees muziek- dans- en filmfestival op stoom na valse start

juli 2009 -

Tegenvallende bezoekersaantallen en afhakende sponsoren zorgden bij het eerste Bayimba-festival voor een financieel debacle. Maar het kwam die klap te boven en is er dit jaar, tegen de verwachting in, gewoon weer.

›››
image

Amazones van de drumkunst

juni 2009 -

Voor de Kracht van Cultuur maakte schrijver Koulsy Lamko een persoonlijk, literair portret van de Rwandese vrouwendrumgroep Ingoma Nsyha. 

›››

Meer werk voor artiesten uit Delhi

april 2009 -

De Kalakar Trust uit New Delhi zet zich in voor de verbetering van leefomstandigheden van de vele artiesten uit de sloppenwijken van de Indiase hoofdstad.

›››
image

Cultural Development Trust: lobby én praktische steun

maart 2009 -

Cultuur als negende millenniumdoel is prominent aanwezig in de conclusies van de derde conferentie van United Cultures for Development. Volgens organisator Cultural Development Trust is dat zinvol, omdat op die manier cultuur en ontwikkeling op de agenda kunnen worden gezet zonder in een politieke discussie verzeild te raken.

›››

Gedeelde Ritmes uit Benin en Suriname

februari 2009 -

Okobua uit Suriname werd gekoppeld aan Percus Nomades uit Benin voor een Nederlandse tournee. Het werd een samenwerking waar beide partijen enthousiast over zijn.

›››
image

"Dans staat in Ghana model voor respect en verbroedering"

december 2008 -

Een van de paradepaardjes van het Ghanese cultuurbeleid is de National Dance Company. Joshua Trebi legt uit waarom het gezelschap, dat in 1962 werd opgericht, zo succesvol is.

›››
image

Kaapverdische dans: heftig, ruw en theatraal

oktober 2008 -

Hedendaagse dans is zeldzaam op de Kaapverdische eilanden, maar het gezelschap Raiz di Polon is geliefd in eigen land en ver daarbuiten.

›››
image