Hivos Cultuur Fonds

Postbus 85565
2508 CG Den Haag

+31 (0)70 376 5500

Meer over Hivos Cultuur Fonds op de Kracht van Cultuur

Pubers centraal op Latijns-Amerikaans Filmfestival

mei 2010 -

Veel recente films uit Latijns-Amerika gaan over verveelde pubers die niet weten wat ze met het leven aan moeten. De zesde editie van het LAFF probeert te achterhalen waarom. 

›››
image

Einde subsidie voor Mundial, Theatre Embassy en Music May Day

april 2010 -

De nieuwe financieringsregeling voor ontwikkelingssamenwerking van het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ingrijpende gevolgen voor enkele Nederlandse organisaties die actief zijn in cultuur en ontwikkeling.

›››

De Kracht van Cultuur vernieuwt samen met Global Village Media

Januari 2010 -

De website de Kracht van Cultuur gaat verder in een breder platform en krijgt een nieuwe uitgever: Global Village Media. In de nieuwe opzet blijft de identiteit van de Kracht van Cultuur gehandhaafd, terwijl het cross-mediale platform van Global Village Media nieuwe, kansrijke perspectieven biedt.

›››

LOT-project rond duurzame landschapsontwikkeling in Peru

november 2009 -

Onder de titel Stadslandschappen had in oktober 2009 in Lima een omvangrijk interdisciplinair project plaats rond de thema's landschapsarchitectuur en openbare ruimte.

›››
image

Field Lines

november 2009 -

Uit de nieuwe publicatie Compassion and Solidarity: A bilingual anthology of Indonesian Writing, het gedicht Field Lines van Esha Tegar Putra, dichter en journalist uit Sumatra.

›››

Compassion and Solidarity: A bilingual anthology of Indonesian Writing

november 2009 -

Deze bloemlezing bevat bijdragen van twintig Indonesische schrijvers die te gast waren op het Ubud Writers & Readers Festival (UWRF) in 2009.

›››

The ARTerial Network verbindt Afrikaanse kunstenaars

november 2009 -

Het ARTerial Netwerk bracht in 2007 kunstenaars, culturele organisaties, kunstondernemers en cultuuractivisten bijeen op het Senegalese eiland Gorée. De overtuiging is dat het continent genoeg cultureel kapitaal in huis heeft om bruisende nationale kunstsectoren van te bouwen. Afrikaanse kunst is onderscheidend en onderdeel van het dagelijks leven. Het continent bracht genoeg rolmodellen voort om nieuwe generaties te inspireren.

›››

Ruangrupa onderzoekt gedeelde geschiedenis van Indonesië en Nederland

november 2009 -

Wat is de afkorting van VOC? Vereenigde Oost-Indische Compagnie of Vergaan Onder Corruptie? Een greep uit het onderzoek dat  Ade Darmawan en Reza Afisina in het Utrechtse Casco Huis uitvoeren.

›››
image

Reisbureau voor hedendaagse kunst

november 2009 -

Voor degenen die hedendaagse kunstenaars en kunstprojecten op minder bekende locaties willen ontdekken is er sinds kort een nieuw hulpmiddel: het open netwerk Mediamatic Travel.

›››
image

Peter Rorvik: "Sterke culturele organisaties zijn nodig op continent"

november 2009 -

De directeur van het Centre for Creative Arts in Durban, Zuid-Afrika vindt de tijd rijp voor een snellere informatiestroom op het continent en voor Zuid-Zuid-uitwisselingen.

›››