Hivos-NCDO Cultuurfonds

Postbus 85565
2508 CG Den Haag

+31 (0)70 37 65 500

Meer over het Hivos-NCDO Cultuurfonds op de Kracht van Cultuur

Urbaninform brengt grote en kleine stedenbouwers samen

september 2009 -

Meer dan de helft van de wereldbevolking woont inmiddels in grote steden, en de meerderheid van de stadsbewoners bivakkeert in sloppenwijken. Een nieuwe website brengt architecten, kunstenaars en andere grote en kleine stadsplanners bij elkaar die daar duurzame en originele oplossingen voor willen bedenken.

›››

Brett Bailey: "Ik wil mensen bestoken met verhalen"

juli 2009 -

De Zuid-Afrikaanse theatermaker Brett Bailey beschouwt zichzelf als een verteller die de grote theaterklassieken brengt tegen een Afrikaanse achtergrond.

›››

Nieuw podium voor Latijns-Amerikaanse studentenfilm

juli 2009 -

Studentenfilms komen normaal gesproken niet in de bioscoop of op televisie en halen maar zelden een filmfestival. Het Student Shorts-programma van het Latin American Film Festival biedt beginnende regisseurs een kans hun werk te laten zien.

›››

Braziliaanse kunst verrast in Rotterdam

juni 2009 -

Drie Rotterdamse kunstinstellingen laten het publiek kennismaken met jonge Braziliaanse kunstenaars, architecten, fotografen en ontwerpers.

›››
image

Vervreemdende en indringende filmexperimenten uit India

mei 2009 -

Tijdens het Indy India- filmprogramma, in april 2009 in Den Haag, waren zeldzame, onafhankelijk van Bollywood geproduceerde films te zien. Shai Heredia stelde het programma samen.

›››
image

Kamran Ashtari: "Internet is Irans enige publieke forum"

april 2009 -

Bieden satelliettelevisie, internet en digitale film in een land als Iran een mogelijkheid om aan censuur te ontsnappen? Deze vraag dringt zich op bij het zien van de Iraanse documentaire Head Wind.

›››

Indringend toneelstuk over Zuid-Afrikaanse macho's

februari 2009 -

It's a man's world legt een urgent probleem in Zuid-Afrika bloot: het traditionele machogedrag past niet langer in een veranderende samenleving, waarin vrouwen op meer gelijkwaardige voet leven met mannen.

›››

Gefnuikte idealen van een jonge wetenschapper in Ethiopische film

januari 2009 -

Het verhaal van Teza, over de marxistische junta van Mengistu Haile Mariam die in de jaren '70 Ethiopië met harde hand regeerde, is bij weinigen bekend.

›››

'Het Kilimanjaro Film Institute legt de nadruk op ondernemingsgeest'

oktober 2008 -

De markt voor film en televisie groeit in Kenia. Er is daarom behoefte aan geschoolde cameramensen, scenarioschrijvers en editors.

›››