KIT

Postbus 95001
1090 HA Amsterdam

+31 (0)20 568 8711

Meer over het Koninklijk Insituut voor de Tropen op de Kracht van Cultuur

Africa United. De weg naar het WK

mei 2010 -

Juni 2010 staat volledig in het teken van het WK voetbal. In Africa United. De weg naar het WK vertellen Afrikaanse journalisten over de diverse dimensies en betekenissen van voetbal op hun continent.

›››

Paramaribo SPAN: gesprekken over kunst in Suriname

april 2010 -

Paramaribo SPAN markeert de afronding van een vierjarig uitwisselingsproject tussen Rotterdam en Paramaribo, ARTRoPa. Het project heeft drie onderling verbonden platforms: een boek, een tentoonstelling en een blog.

›››

Het historisch engagement van Heri Dono

oktober 2009 -

Met ingesponnen engelen, brallende politici en flakkerende grafbeelden levert Dono commentaar op de situatie in zijn land, maar ook op een gedeeld Nederlands-Indonesisch verleden.

›››
image

Can we make a difference? Museums, society and development in North and South

april 2009 -

Congresbundel over de relevantie van voormalige koloniale musea in de hedendaagse samenleving.

›››

Reddingsactie voor Haïtiaanse volksreligie

januari 2009 -

Volgens het westerse cliché jaagt Vodou angst aan, maar op Haïti staat de omstreden Vodou-cultuur anno 2009 op de nominatie om een eigen museum te krijgen.

›››

Tropenmuseum haalt de wereld binnen

december 2008 -

Op uitnodiging van het Tropenmuseum in Amsterdam stroomde een internationaal publiek toe voor het gratis toegankelijke symposium 'The Tropenmuseum for a change!' over de nieuwe opstelling van de vaste collecties op 11 december 2008.

›››
image

Tropenmuseum

Het KIT Tropenmuseum is een volkenkundig museum met tentoonstellingen over de tropen en de sub-tropen in heden en verleden. In de vaste tentoonstellingen onder andere: muziek, dans en theater uit de hele wereld, een topcollectie rituele voorwerpen uit Nieuw-Guinea en de expositie Oostwaarts! over kunst, cultuur en kolonialisme.

›››