Mimeta

Skippergaten 3, Kristiansand
PO.Box 414, N-4664 Kristiansand
Noorwegen

+47 38 12 75 00

Mimeta is the first Norwegian organisation specializing in the sector of Culture & Development.

As cultural expressions engage the public and contribute essentially to democratic development, Mimeta supports culture projects and accommodates collaboration in production, exchange, sharing and communication.

Mimeta is an advocate for culture cooperation that do:
• Support of art and culture projects in cooperating countries
• Presentation of expressions with origin in cooperating countries
• Facilitation of cultural exchange

Meer over Mimeta op de Kracht van Cultuur

The ARTerial Network verbindt Afrikaanse kunstenaars

november 2009 -

Het ARTerial Netwerk bracht in 2007 kunstenaars, culturele organisaties, kunstondernemers en cultuuractivisten bijeen op het Senegalese eiland Gorée. De overtuiging is dat het continent genoeg cultureel kapitaal in huis heeft om bruisende nationale kunstsectoren van te bouwen. Afrikaanse kunst is onderscheidend en onderdeel van het dagelijks leven. Het continent bracht genoeg rolmodellen voort om nieuwe generaties te inspireren.

›››

Peter Rorvik: "Sterke culturele organisaties zijn nodig op continent"

november 2009 -

De directeur van het Centre for Creative Arts in Durban, Zuid-Afrika vindt de tijd rijp voor een snellere informatiestroom op het continent en voor Zuid-Zuid-uitwisselingen.

›››

Mohamed Kareem: “Afrika is ook van ons”

november 2009 -

Mohamed is een van de nieuwkomers bij het ARTerial Netwerk. Zijn kindertheaterfestival groeide in drie jaar tijd uit tot een nationaal evenement in Egypte.

›››

Farai Mpfunya: “Het Zimbabwaanse conflict heeft mensen mondiger gemaakt”

november 2009 -

Het ARTerial Netwerk versterkt volgens Mpfunya de stem van Zimbabwanen in de kunstensector in Zimbabwe. "We kunnen voorbeelden en ervaringen van elders gebruiken voor onze eigen lobbyactiviteiten."

›››

Abiy Demilew Tefera: “Aan marketing schort nog veel”

november 2009 -

Op zijn visitekaartje staat een spreuk van Haile Selassie: "Als we er niet in slagen ons te verenigen zal de geschiedenis ons zeker niet vergeven, want zij zal ons nooit een andere kans geven." Voor Abiy Demilew Tefera lijkt die boodschap een belangrijke motivatie om zich aan te sluiten bij het ARTerial Netwerk.

›››

Korkor Amarteifio: “Hedendaagse kunstenaars onzichtbaar in Ghana”

november 2009 -

Korkor Amarteifio bespeurt een voorzichtige mentaliteitsverandering bij de Ghanese politieke leiders ten aanzien van cultuur.

›››

Arts in Africa

juli 2009 -

De website Arts in Africa wil een one-stop portal van informatie over de Afrikaanse kunsten zijn, inclusief over het beleid van overheden en internationale organisaties.

›››

Mimeta

Mimeta is the first Norwegian organisation specializing in the sector of Culture & Development.

›››

Barokmuziek in de Amazone

juni 2009 -

Kinderen en jongeren uit de Indiaanse gemeenschappen in de Boliviaanse provincie Santa Cruz vormen sinds de jaren '90 met veel enthousiasme barokkoren- en orkesten. Dit alles als indirect gevolg van de vondst in de jaren '70 van duizenden partituren met Latijns-Amerikaanse barokmuziek.

›››
image

Een elektrische stoel van plastic flessen in het Venetië van het oerwoud

april 2009 -

De culturele organisatie La Restinga werkt sinds 2007 aan het project Crea Belén in de Peruaanse amazonestad Iquitos. Kinderen leren daar de complexe sociale problemen met creativiteit te lijf te gaan.

›››
image