Prins Claus Fonds

Herengracht 603
1017 CE Amsterdam

+31 (0)20 344 9160

Het Prins Claus Fonds is een particulier fonds met als doel het inzicht in culturen te vergroten en de interactie tussen cultuur en ontwikkeling te bevorderen. Het Prins Claus Fonds ondersteunt activiteiten op dit terrein door het verlenen van subsidies, het uitreiken van prijzen en het uitbrengen van publicaties.

Ook steunt en stimuleert het Fonds netwerken en innovatieve culturele activiteiten. Mensen uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied komen in aanmerking voor steun.

Meer over het Prins Claus Fonds op de Kracht van Cultuur

Einde subsidie voor Mundial, Theatre Embassy en Music May Day

april 2010 -

De nieuwe financieringsregeling voor ontwikkelingssamenwerking van het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ingrijpende gevolgen voor enkele Nederlandse organisaties die actief zijn in cultuur en ontwikkeling.

›››

Gedwongen sluiting fototentoonstelling in Bangladesh breed veroordeeld

maart 2010 -

Shahidul Alam is fotojournalist en mensenrechtenactivist in Bangladesh. Daags nadat de politie de opening van zijn tentoonstelling Crossfire onmogelijk maakte deed hij persoonlijk verslag voor De Kracht van Cultuur.

›››
image

Simón Veléz: revolutie in bamboe

november 2009 -

De Colombiaanse architect werd wereldberoemd met zijn veertien meter hoge bamboeconstructie voor de Wereldtentoonstelling in Duitsland in 2000. In september 2009 kreeg hij de Prins Claus Prijs toegekend.

›››
image

Indringende beelden verdwenen kinderen bij Ilán Lieberman

oktober 2009 -

Al sinds zijn vroegste jeugd is de Mexicaanse kunstenaar in de ban van het thema van de verdwenen kinderen. Met zijn uiterst gedetaileerde pentekeningen - naar opsporingsberichten - probeert hij een moment van identificatie tussen de toeschouwer en het verloren kind teweeg te brengen.

›››

Tsikaya, músicos do interior

oktober 2009 -

Tsikaya.org is meer dan een website: het is het eerste digitale muziekarchief van Angola.

›››
image

Mauricio Delfín: "Peru is klaar voor diepgaande investeringen in cultuur"

september 2009 -

Mauricio Delfín over cultuur en veranderingsprocessen in Peru.

›››

Bezemtentoonstelling in Rajasthan verheft het schijnbaar onbeduidende

augustus 2009 -

Het Arna-Jharna-woestijnmuseum van Rajasthan laat het sociale, culturele en economische belang zien van de op het eerste gezicht nederige bezem.

›››
image

Odile Katese: "Rwanda heeft kunst nodig om weer te durven dromen"

juli 2009 -

De Rwandese schrijfster, actrice en regisseur houdt ervan om groot te denken. Haar droom: het creëren van een cultuur van hoop en geluk in Rwanda.

›››
image

Brett Bailey: "Ik wil mensen bestoken met verhalen"

juli 2009 -

De Zuid-Afrikaanse theatermaker Brett Bailey beschouwt zichzelf als een verteller die de grote theaterklassieken brengt tegen een Afrikaanse achtergrond.

›››

Moeizaam debuut voor Keniaanse televisiepoppensatire

juni 2009 -

Het klimaat voor satire is momenteel ongunstig in Kenia, en ook de kersverse XYZ-Show lijkt daaraan ten prooi te vallen.

›››