SICA

Keizersgracht 324 (Felix Meritis)
1016 EZ Amsterdam

+31 (0)20 616 4225

Meer over SICA op de Kracht van Cultuur

Odile Katese: "Rwanda heeft kunst nodig om weer te durven dromen"

juli 2009 -

De Rwandese schrijfster, actrice en regisseur houdt ervan om groot te denken. Haar droom: het creëren van een cultuur van hoop en geluk in Rwanda.

›››
image

De wereld in 2008

juni 2009 -

Jaaroverzicht SICA en de culturele uitwisseling van Nederland in kaart volgens de Buitengaatscijfers.

›››

Christopher Cozier: "Mijn schetsboekjes zijn mijn atelier geworden"

maart 2009 -

Het werk van de Trinidadse beeldend kunstenaar, redacteur en onderzoeker Christopher Cozier kenmerkt zich door een sterk engagement met de postkoloniale Cariben.

›››
image

Akram Zataari: "Verzamelen is een kunstvorm"

maart 2009 -

De Libanese videokunstenaar, curator en fotograaf  Akram Zaatari is ook een 'archive artist', want hij beschouwt verzamelen als een kunstvorm. De oude foto's die hij laat zien verschillen sterk van de beelden die we doorgaans uit het Midden-Oosten krijgen. Onlangs was Zaatari te gast bij The Human Body Special, in het kader van het programma Café Mediterranée in Amsterdam.

›››
image

Surprising Africa - Cross media storytelling

september 2008 -

Meer weten over de stand van zaken van cross media in verschillende Afrikaanse landen? Bezoek de conferentiespecial Surprising Africa tijdens de derde editie van het kennis- netwerk- en cultuurevenement Picnic.

›››

Grenzeloze nieuwsgierigheid, revolutie in culturele wereld

april 2008 -

Een 'Manifest voor nieuwsgierigheid' en meer samenwerking tussen organisaties was het gunstige resultaat van de bijeenkomst Grenzeloze Nieuwsgierigheid op 31 maart 2008 in Rotterdam.

›››

Beleid van donorlanden

maart 2007 -

In 2004 publiceerde de Kracht van Cultuur een overzicht waarin de belangrijkste beleidsactiviteiten van tien Europese donorlanden op het gebied van cultuur en ontwikkeling zijn beschreven. Deze serie is nu bijgewerkt, en uitgebreid met twee nieuwe landen.

›››

Invloed WTO en Unesco-verdrag op wereldhandel in cultuur onduidelijk

juli 2006 -

Al geruime tijd klinken waarschuwingen dat nationale kunstsubsidies onder druk staan van afspraken die landen maken in het kader van de World Trade Organisation (WTO). Door de vrijhandel en de daaraan gekoppelde consumentenpreferenties zouden inheemse cultuurproducten uiteindelijk het loodje leggen.

›››

Nederland versoepelt mogelijkheden tot culturele mobiliteit

juni 2006 -

Onder het motto Nederland Vrijhaven is het stimuleren van mobiliteit van kunstenaars en kunstproducties een van de beleidsdoelen van het internationale cultuurbeleid van de Ministeries van OCW en Buitenlandse Zaken.

›››