Peter Vlam

Populaire Keniase soap krijgt vervolg

september 2006 -

De soapserie Makutano Junction is populair in Kenia. Na slechts dertien afleveringen waren vijf miljoen Kenianen verslaafd aan de serie.

›››
photo

The Back Lot haalt film naar Suriname

december 2005 -

De filmcultuur in Suriname nieuw leven in blazen." Niets minder dan dat is de doelstelling van The Back Lot, een organisatie uit Paramaribo die begaan is met film en documentaire in Suriname.

›››

Gaston Kaboré over Afrikaanse film

september 2005 -

Gaston Kaboré is een gelauwerd filmmaker uit Burkino Fasso en de oprichter van het filmopleidingsinstituut Imagine in Ouagadougou. Enthousiast vertelt hij hoe film mensen de ogen kan openen.

›››
photo

De helden van Burundi in beeld

september 2005 -

In Burundi gaat de komende maanden de Ruciteme Drumming Group op tournee. De muzikanten brengen een ode aan de helden van de genocide in Burundi, nu elf jaar geleden. De Iraanse filmmaker Maziar Bahari reist met de drummers mee.

›››
photo

Chirikure: 'Ik claim mijn recht om mezelf uit te drukken'

augustus 2005 -

Chirikure Chirikure put hoop uit de culturele historie van zijn land Zimbabwe. Economisch en politiek staat het land aan de rand van de afgrond. De dichter heeft te maken met fysieke en indirecte bedreigingen. Desondanks zegt Chirikure: 'Onze cultuuruitingen kunnen door niemand vernietigd worden.'

›››
Inhoud syndiceren