Jos Schuring

"Speelfilm verdringt documentaire in Zuid-Afrika"

juni 2010 -

Op het Beeldvoorbeeld-festival is veel aandacht voor Zuid-Afrika. Zo zijn er drie films te zien van de meermaals bekroonde documentairemaker François Verster. Zijn A Lion's Trail kreeg een Emmy Award.

›››

Holland Festival 2010 heeft Arabische tint

mei 2010 -

Nederlands meest prestigieuze kunstevenement kent dit jaar verschillende Arabische programmaonderdelen.

›››

Libanese muziekindustrie: commercie en emancipatie

april 2010 -

De Egyptische popmuziekindustrie was jarenlang toonaangevend, maar haar rol lijkt nu door Libanon te zijn overgenomen. Exponent daarvan zijn de uitdagende videoclips van geliefde zangeressen.

›››
image

Popmuziek uit Iran: gewoon en ongewoon

april 2010 -

Vrij snel na de Iraanse revolutie was er een heuse opleving van klassieke muziek uit Iran. Er bestaat natuurlijk ook popmuziek in Iran, alleen weet niemand daar iets van. Maar dat gaat veranderen.

›››
image

Einde subsidie voor Mundial, Theatre Embassy en Music May Day

april 2010 -

De nieuwe financieringsregeling voor ontwikkelingssamenwerking van het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ingrijpende gevolgen voor enkele Nederlandse organisaties die actief zijn in cultuur en ontwikkeling.

›››

Salif Keita bezingt zijn albinotrots

maart 2010 -

Na zijn grote successen in de jaren tachtig lijkt de Malinese Afro-popzanger en liedjesschrijver Salif Keita nu terug te keren tot zijn muzikale traditie.

›››
image

Turks-Koerdische zangeres Rojin: "Ik wil niet als crimineel behandeld worden"

maart 2010 -

De verhouding tussen Koerden en de Turkse autoriteiten blijft turbulent en dat heeft zijn weerslag op de carrière van de populaire zangeres.

›››

De Kracht van Cultuur vernieuwt samen met Global Village Media

Januari 2010 -

De website de Kracht van Cultuur gaat verder in een breder platform en krijgt een nieuwe uitgever: Global Village Media. In de nieuwe opzet blijft de identiteit van de Kracht van Cultuur gehandhaafd, terwijl het cross-mediale platform van Global Village Media nieuwe, kansrijke perspectieven biedt.

›››

Baaba Maal: "Afrikaanse muziek meer dan roffelende mannen"

november 2009 -

De Senegalese zanger wil met zijn nieuwe cd Television aansluiting vinden bij de hedendaagse popmuziekliefhebber en vooroordelen over de muziek van zijn continent bestrijden.

›››
image

Curaçaose Zanger Oswin Chin Behilia: "We worden onder curatele gesteld"

november 2009 -

Na een zangcarrière, een talkshow en een loopbaan in de politiek hield hij het bijna voor gezien, maar Chin zet zich nog steeds in voor Curaçao.

›››
image
Inhoud syndiceren