Ogova Ondego

Moeizaam debuut voor Keniaanse televisiepoppensatire

juni 2009 -

Het klimaat voor satire is momenteel ongunstig in Kenia, en ook de kersverse XYZ-Show lijkt daaraan ten prooi te vallen.

›››

Nigeriaanse filmprijzen winnen aan belang in heel Afrika

april 2009 -

De Africa Movie Academy Awards werden in 2005 ingesteld ten behoeve van de Nigeriaanse film. Langzamerhand wordt het echter een gebeuren voor het gehele continent, nu er plannen zijn voor een filmfonds dat de Afrikaanse cinema in leven moet houden.

›››

De Afrikaanse cinema bestaat niet

februari 2009 -

Ruim veertig jaar geleden ging het Pan-Afrikaanse film- en televisiefestival Fespaco van start. Aanleiding voor de Keniaanse filmcriticus Ogova Ondego om de stand van zaken in de Afrikaanse filmsector op te nemen.

›››

Zwaartepunt op globalisering en migratie bij Amakula Kampala International Film Festival

mei 2007 -

Travels, Transit is het thema van de vierde editie van het Amakula Kampala International Film Festival, dat van 3-13 mei 2007 plaatsvindt in het nationale theater van Oeganda en in dertig videozalen in de buurt van Kampala.

›››
image

Mathare Youth Sports Association maakt Keniase meisjes weerbaar en zelfstandig

mei 2007 -

Meisjes uit een sloppenwijk in Nairobi staan economisch en sociaal steviger in hun schoenen door deel te nemen aan voetbaltoernooien in binnen- en buitenland.

›››

Nigeriaanse film over kindsoldaat onderscheiden op Fespaco

april 2007 -

Ezra , een speelfilm van de in Frankrijk wonende, uit Nigeria afkomstige Newton Aduaka, won de Etalon D'or de Yennenga op de 20 ste editie van het Fespaco. Dit Pan-Afrikaanse Film- en televisiefestival vond in maart 2007 in Ouagadougou (Burkina Faso) plaats.

›››
photo
Inhoud syndiceren