Inge Ruigrok

Afrikaans VOD-portal nieuw wapen tegen filmpiraterij

juni 2010 -

Afrika's eerste Video-on-Demand-internetwinkel, AfricaFilm.tv, gaat binnenkort online. Hij moet de wereld openen voor Afrikaanse filmproducenten en vooral ook de strijd aangaan met de piraterij, een verschijnsel waardoor de Afrikaanse filmindustrie miljoenen euro's per jaar misloopt.

›››

Erfgoed Afrika bedreigd

maart 2010 -

Een uitslaande brand verwoestte in maart 2010 de graven van de Buganda-koningen, net buiten de Oegandese hoofdstad Kampala. Het incident valt temeer te betreuren omdat Afrika nog steeds de Unesco-werelderfgoedlijst aanvoert.

›››

Afrikaans cultuurbeleid gebundeld

maart 2010 -

De Spaanse ontwikkelingsorganisatie AECID publiceerde samen met OCPA een uitgebreid rapport: Cultural Policies in Africa.

›››

The ARTerial Network verbindt Afrikaanse kunstenaars

november 2009 -

Het ARTerial Netwerk bracht in 2007 kunstenaars, culturele organisaties, kunstondernemers en cultuuractivisten bijeen op het Senegalese eiland Gorée. De overtuiging is dat het continent genoeg cultureel kapitaal in huis heeft om bruisende nationale kunstsectoren van te bouwen. Afrikaanse kunst is onderscheidend en onderdeel van het dagelijks leven. Het continent bracht genoeg rolmodellen voort om nieuwe generaties te inspireren.

›››

Peter Rorvik: "Sterke culturele organisaties zijn nodig op continent"

november 2009 -

De directeur van het Centre for Creative Arts in Durban, Zuid-Afrika vindt de tijd rijp voor een snellere informatiestroom op het continent en voor Zuid-Zuid-uitwisselingen.

›››

Mohamed Kareem: “Afrika is ook van ons”

november 2009 -

Mohamed is een van de nieuwkomers bij het ARTerial Netwerk. Zijn kindertheaterfestival groeide in drie jaar tijd uit tot een nationaal evenement in Egypte.

›››

Farai Mpfunya: “Het Zimbabwaanse conflict heeft mensen mondiger gemaakt”

november 2009 -

Het ARTerial Netwerk versterkt volgens Mpfunya de stem van Zimbabwanen in de kunstensector in Zimbabwe. "We kunnen voorbeelden en ervaringen van elders gebruiken voor onze eigen lobbyactiviteiten."

›››

Abiy Demilew Tefera: “Aan marketing schort nog veel”

november 2009 -

Op zijn visitekaartje staat een spreuk van Haile Selassie: "Als we er niet in slagen ons te verenigen zal de geschiedenis ons zeker niet vergeven, want zij zal ons nooit een andere kans geven." Voor Abiy Demilew Tefera lijkt die boodschap een belangrijke motivatie om zich aan te sluiten bij het ARTerial Netwerk.

›››

Korkor Amarteifio: “Hedendaagse kunstenaars onzichtbaar in Ghana”

november 2009 -

Korkor Amarteifio bespeurt een voorzichtige mentaliteitsverandering bij de Ghanese politieke leiders ten aanzien van cultuur.

›››

Tsikaya, músicos do interior

oktober 2009 -

Tsikaya.org is meer dan een website: het is het eerste digitale muziekarchief van Angola.

›››
image
Inhoud syndiceren