Anke Welten

Son of Babylon pleidooi voor onderling begrip

maart 2010 -

Toen Mohamed Al-Daradji kort na de val van Saddam Hoessein terugkeerde naar zijn vaderland Irak zat hij vol wraakgevoelens. Hij verwerkte zijn emoties in een film waarin, tegen de verwachting in, onderling begrip het thema is.

›››
image

Vijfduizend euro voor dollarbiljet op Armeens filmfestival

augustus 2008 -

Andro Sakvarelidze en Giga Chkheidze uit Georgië zijn op het Golden Apricot International Film Festival in Yerevan, Armenië, beloond door het Hubert Bals Fonds (HBF), het fonds van het Internationaal Film Festival Rotterdam voor filmmakers uit ontwikkelingslanden. De filmmakers ontvingen vijfduizend euro voor hun filmproject Washington.

›››

Film ondersteunt emancipatie Quilombolas in Brazilië

mei 2008 -

De Braziliaanse documentairemaker Felipe Peres Calheiros filmde een unieke reis van een groep afstammelingen van gevluchte slaven.

›››

Claudia Fontes: 'De magische macht van cultuur ontstaat niet op commando'

april 2008 -

Kunst kan geweldige maatschappelijke veranderingen veroorzaken, maar niet als die van tevoren worden gepland. Deze conclusie trekt Claudia Fontes uit evaluatieonderzoek dat zij verricht naar projecten die worden ondersteund door het Hivos Cultuurfonds in Midden-Amerika.

›››

N'goné Fall: 'Overheden zijn de laatste met wie je moet willen samenwerken'

April 2008 -

Dat relatief weinig goede kunstenaars hun werk in het noorden laten zien, ligt vooral aan verkeerde partnerkeuze, zei N'goné Fall, architecte en curator uit Senegal, tijdens de conferentie Grenzeloze Nieuwsgierigheid op 31 maart 2008 in Rotterdam.

›››
Inhoud syndiceren