Christine Wagner

Kunstenaarscollectief in Beiroet initieert oorlogsmonument

juni 2009 -

Met het project Silent Square in Beiroet willen cultuuractivist Alfred Tarazi en zijn partners het zwijgen rond de burgeroorlog in Libanon verbreken.

›››

Aftrap voor regionaal dansnetwerk tijdens Arabisch Dansplatform

mei 2009 -

In de Arabische regio is de aandacht voor hedendaagse dans de afgelopen jaren in hoog tempo toegenomen. Hoog tijd dus  voor  van een netwerk van choreografen en dansers, vond men in april 2009 in Beiroet.

›››
image

Syrisch theater onderzoekt man-vrouwverhouding

februari 2009 -

"Ons werk focust op de sociale rituelen en religieuze ceremoniën in de Arabische maatschappij, vooral op de specifieke rol die de man toekomt en die van een vrouw wordt verwacht", zegt Noura Murad van de Syrische Leish Troupe.

›››

Congres over geweld en censuur in Harare

juli 2008 -

Vlak voor de presidentsverkiezingen organiseerde Hivos in Zimbabwe een conferentie over kunst en kunstenaars in tijden van censuur en geweld.

›››
foto

Libische kunstenaars slaan hun vleugels uit

Juni 2008 -

De recente veranderingen in de Libische kunstwereld zijn klein, maar ze zijn zichtbaar en juist daarom veelbelovend.

›››
image

Schrijver Ashur Etwebi: "Er is een levendig literair leven in Libiƫ"

februari 2008 -

"De afgelopen 30 jaar heeft zich in Libië een actief literatuur- en poëzieleven ontwikkeld. In Europa is er weinig over bekend, omdat Libië voor het Westen tot voor kort van de wereldkaart was verdwenen."

›››

Moslimfilmfestival in Tatarstan breed gedragen

oktober 2007 -

Het Golden Minbar-festival, dat in september 2007 in Kazan werd gehouden, bood een cinematografische dwarsdoorsnede van de moslimwereld.

›››

Musici in Iran hebben lange adem nodig in de strijd tegen censuur

juli 2007 -

Sinds 1979 is muziek in Iran verboden. De documentaire Sounds of Silence (2006) van Amir Hamz (Duitsland) laat zien dat het land desondanks - of misschien juist daardoor - een bruisende muziekscene kent. Musici weten de regels van de censor inventief te omzeilen.

›››

Prins Claus Fonds voor het eerst actief in Mongoliƫ

juni 2005 -

De oude en rijke geschiedenis van Mongolië is te zien in het Nationale Museum van Mongoolse Geschiedenis in de hoofdstad. Voor de lokale bevolking, maar ook voor toeristen. Het Prins Claus Fonds ondersteunt het museum bij het actualiseren van de bezoekersinformatie.

›››
Inhoud syndiceren