Jos van Beurden

Rwanda wil meer cultuurliefhebbers aantrekken

Augustus 2008 -

Vrijwel iedereen komt om van de prachtige natuur van het 'land van de duizend heuvelen' te genieten. Maar de Rwandese regering ziet meer mogelijkheden dan alleen ecotoerisme.

›››

Vrouwen in de Ethiopische kunstwereld

augustus 2008 -

Volgens Alem Desta, schrijfster van Candace: Invincible women of Ethiopia hebben de meeste Ethiopiërs geen idee van de bijdrage die vrouwen leveren aan kunst en cultuur in hun land.

›››
foto

Succesvol restauratieproject in Djenné, Mali

juni 2008 -

Malinese meester-metselaars richtten een onderneming op voor het behoud van de monumentale leemarchitectuur in Djenné. Daarmee wordt bovendien de plaatselijke werkgelegenheid versterkt.

›››

Meer ruimte voor maatschappelijke rol musea

mei 2008 -

Hoe voorkomen musea in het Zuiden dat ze meer energie steken in contacten met westerse musea dan met de eigen omgeving? Jonge museumprofessionals uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika kwamen op 15 en 16 mei 2008 samen met hun Nederlandse counterparts om deze en andere kwesties te bespreken.

›››

Foto-expositie viert Ethiopische millenniumwisseling

september 2007 -

 Ethiopische en Nederlandse fotografen tonen een actuele visie op Ethiopië in een gezamenlijke tentoonstelling.

›››

Verbeelding van het koloniale verleden in Broken Memory Project

juli 2007 -

Het Broken Memory Project, over de verbeelding van het koloniale verleden, is opgezet door een keur aan artiesten, onderzoekers, schrijvers en tentoonstellingmakers. Het bestaat uit een tentoonstelling, debatten, een filmcyclus, onderzoek en een boek.

›››

Vredeskaravaan terug uit Soedan

juni 2007 -

Een maand lang trokken tien in het buitenland levende Soedanezen van het New Sudan Organizations Network door hun land. In gesprekken met de bevolking, maar ook met muziek, dans en theater, probeerden zij een bijdrage te leveren aan de opbouw van vrede in een etnisch verdeelde regio.

›››
Inhoud syndiceren