Merel Oord

Indringend toneelstuk over Zuid-Afrikaanse macho's

februari 2009 -

It's a man's world legt een urgent probleem in Zuid-Afrika bloot: het traditionele machogedrag past niet langer in een veranderende samenleving, waarin vrouwen op meer gelijkwaardige voet leven met mannen.

›››

Diouma Dieng Diakhate, pionier van de Afrikaanse couture

juni 2008 -

De Senegalese modeontwerpster Diouma Dieng Diakhate is met een omvangrijke carrière van 29 jaar een pionier van de Afrikaanse modewereld.

›››

Call Cutta: theater door de telefoon

januari 2008 -

Je wilt een kaartje voor een theatervoorstelling, maar in plaats daarvan krijg je een telefoon. Als hij overgaat, klinkt er aan de andere kant een onbekende Indiase stem.

›››

Boliviaanse weeftraditie in spijkerbroeken

november 2007 -

Textielfabrikant Franz Beltran is een van de kanshebbers voor de BiD Award, met een opleidings- en werkgelegenheidsplan voor vrouwen.

›››

Muziek en maatschappijkritiek bij Women Unite Senegal

oktober 2007 -

Vijf zangeressen uit verschillende regio's in Senegal zingen over huiselijk geweld en Aids.

›››
photo

Sahel Opera in première

februari 2007 -

In een speciaal gebouwd openluchttheater aan de oever van de Niger gaat op 17 februari 2007 in Bamako (Mali) Bintou Were, un Opéra du Sahel in première.

›››
photo

Audio-archeologie op de Antillen

maart 2006 -

De Nederlander Tim de Wolf heeft een fascinatie voor Antilliaanse muziek. Hij digitaliseert langspeelplaten uit de periode 1944-1970 en reconstrueert aan de hand van krantenarchieven en interviews met betrokkenen de geschiedenis van de liedjes.

›››
foto

Wereld Kinderfestival reist naar Marokko

november 2005 -

In 1989 namen de Verenigde Naties en Unicef het Verdrag voor de Rechten van het Kind aan. Met het zetten van hun handtekening verplichtten 191 landen zich tot het beschermen van de rechten van kinderen.

›››
photo

Malinese muzikantes doorbreken spelregels

oktober 2005 -

Muziek is Mali's grootste en belangrijkste exportproduct. Veel muzikanten zijn ervan overtuigd dat het bespelen van de traditionele instrumenten is voorbehouden aan mannen. Madina N'Diaye en andere muzikantes houden zich niet aan die ongeschreven spelregels.

›››

Lokale tradities in de mode

oktober 2005 -

Werd het fashion-bolwerk voorheen nog bestuurd vanuit Parijs, Londen en Milaan, tegenwoordig wordt het modebeeld gevormd vanuit alle uithoeken van de wereld. De tentoonstelling 'Global Fashion / Local Tradition' laat de diversiteit van de hedendaagse mode zien, waarbij de scheidslijn tussen Westerse mode en niet-Westerse kledingstijlen steeds meer vervaagt.

›››
photo
Inhoud syndiceren