Alfred Marseille

Stories on Human Rights – zestig jaar mensenrechten in film

maart 2009 -

Tweeëntwintig bekende filmmakers en beeldend kunstenaars maakten korte filmpjes over het thema mensenrechten. Dit filmproject ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de verklaring van de rechten van de mens is in zijn geheel te zien op YouTube.

›››
image

The Cultural Economy

januari 2009 -

Deel twee in een serie boeken over cultuur en globalisering gaat dieper in op de relatie tussen cultuur en economische verandering. Een bijzonder rijk boek met bijdragen van een internationaal gezelschap schrijvers en wetenschappers en honderden pagina's statistieken en grafieken.

›››

Open Deuren: Sangeeta Thapa over kunst en dialoog in oorlogstijd

november 2008 -

Sangeeta Thapa vertelt over de rol van kunstenaars bij de enorme veranderingen in Nepal en over de betekenis van het nieuw op te richten Kathmandu Arts Centre.

›››

Netwerk Creative Exchange opgeheven

augustus 2008 -

De Britse organisatie Creative Exchange, netwerk voor cultuur en ontwikkeling, stopt ermee per augustus 2008. Belangrijkste oorzaak is geldgebrek. Tien jaar lang onderhield Creative Exchange een wereldwijd netwerk, gericht op de sociale rol van kunst en cultuur en de bewustwording van de bijdrage die kunst en cultuur leveren aan ontwikkeling en sociale verandering.

›››

Minister Koenders: "Cultuur is intrinsiek onderdeel van armoedebestrijding"

november 2007 -

“Centraal in het beleid van ontwikkelingssamenwerking staat hoe mensen zelf geholpen willen worden. Daar is creativiteit en zelfbewustzijn voor nodig. Cultuur geeft de kracht en de ruimte om aan de millenniumdoelstellingen te werken. Het is een intrinsiek deel van armoedebestrijding.” Niet eerder liet Bert Koenders, minister van Ontwikkelingssamenwerking, zich zo duidelijk uit over de rol van cultuur in ontwikkeling.

›››

Conferentie over kunst en cultuur in ontwikkelingssamenwerking

februari 2007 -

De Oostenrijkse organisatie Kulturen in Bewegung organiseerde in samenwerking met het Duitse CulturCooperation de conferentie European Network: Culture and Development die plaatsvond van 25 tot en met 27 januari 2007 in Wenen.

›››

Goethe-Institut en GTZ onderzoeken raakvlakken cultuur en ontwikkeling

december 2006 -

"Investeren in cultuur is de duurzaamste vorm van ontwikkelingssamenwerking", aldus een van de deelnemers aan de conferentie Culture and development, putting theory into practice in november 2006 in Berlijn. De conferentie vormde het sluitstuk van een project waarin de raakvlakken tussen cultuur en ontwikkeling werden onderzocht.

›››

Resistance[s] - experimentele films uit de Arabische wereld

juli 2006 -

De dvd-compilatie Resistance[s] toont verrassend en divers werk van acht filmmakers afkomstig uit de Arabische wereld.

›››
image

Enter (World Press Photo)

juni 2006 -

Online magazine van de educatieve afdeling van World Press Photo.

›››
Enter

Naar een nieuwe dialoog over de islam

mei 2006 -

De Pakistaanse hoogleraar godsdienststudies Riffat Hassan over religie, ethiek en geweld.

›››
Inhoud syndiceren