ArtThrob

juli 2004 -
Artthrob

Artthrob, 01-07-2004

ArtThrob is een on line tijdschrift uit Zuid-Afrika over hedendaagse beeldende kunst. De website bericht zowel over de nationale kunstwereld als over Zuid-Afrikaanse kunstenaars op het internationale podium. Maandelijks verschijnt een nieuwe editie, met nieuws over kunstenaars en exposities, recensies, artikelen, discussies en foto's.

ArtThrob biedt levendige biografieën en veel afbeeldingen van kunstwerken. Maar ook: Wie koopt wat en waarom? In 'Gallery Choice' vertelt een curator of kunstverzamelaar waarom een bepaald kunstwerk is aangekocht. Het onderdeel Websites bevat een uitgebreide collectie beschreven links naar kunstwebsites over de hele wereld.

De site bestaat sinds augustus 1997 en heeft sinds die tijd een indrukwekkend archief van artikelen en foto's opgebouwd. Bladeren in eerdere edities kan wat verwarrend zijn, omdat je van daaruit niet meer terug kunt klikken naar recentere artikelen. Dat neemt niet weg dat ArtThrob een interessant en leesbaar kunsttijdschrift is, dat veel papieren concurrenten ver achter zich laat.

www.artthrob.co.za