De linkbuilding SEO

Gerelateerd

Al jaren is linkbuilding een SEO-strategie dat ervoor moet zorgen dat jij op een organische manier zoveel mogelijk bezoekers op je website krijgt. Toch is er in de afgelopen jaren veel veranderd wat betreft de linkbuilding SEO en als je je dus bezighoudt met de linkbuilding, weet je inmiddels wat de beste manieren zijn om je linkbuilding op orde te hebben. Toch komt er veel bij kijken en is het niet zomaar een klusje dat je even snel gedaan hebt. Daarbij moet je de linkbuilding SEO regelmatig in de gaten houden om te checken of het nog zijn werk doet. Maar welke impact hebben ze backlinks die naar jouw website verwijzen, nou precies? En wat is een backlink?

De SEO backlinks

Hoe meer relevante backlinks er vanaf een externe website naar jouw website verwijzen, hoe hoger je zult scoren in de Google zoekresultaten. Het zal Google namelijk opvallen dat jouw website vaak wordt genoemd en hierdoor zal je hoger ranken. Er wordt dan geregistreerd dat de content op jouw website interessant is. Wel moeten de backlinks, de content waarin je genoemd wordt en de content op je website met elkaar te maken hebben. Je kan dus niet tussen alle content op verschillende websites backlinks laten plaatsen. De backlinks moeten relevant zijn, anders zal Google ze niet registreren. Maar wat is een backlink?

Wat is een backlink

Dus, wat is een backlink? Een backlink is een link die verwijst naar jouw website, vanaf een externe website. Je moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk websites jouw website noemen in hun content. Hoe pak je dit aan? Nou, je kunt een website-eigenaar vragen of ze een backlink willen plaatsen die naar jouw website verwijst. Toch klinkt dit makkelijker dan het is. De website-eigenaar zal dit namelijk alleen doen als hij jouw content interessant vindt en als het bij zijn eigen website past. Ook zal hij er een vergoeding voor vragen. Gelukkig zijn er nog meer manieren om backlinks te verkrijgen. Maar als je geen tijd hebt om je hierin te verdiepen kun je de linkbuilding ook uit laten besteden.

Linkbuilding en SEO uitbesteden

Wil je de linkbuilding SEO uitbesteden? Schakel een SEO-bureau in en laat hen ervoor zorgen dat jouw SEO op orde is. Hierdoor heb jij er geen omkijken naar en kun je ervan uitgaan dat je op een organische manier zoveel mogelijk bezoekers op je website krijgt. Het doel van een SEO-bureau is namelijk dat jij zoveel mogelijk omzet uit je website kunt halen, en hier zorgen ze ook voor!

Meer binnen dit onderwerp

Populair