Dit heb je nodig voor een stijlvolle badkamer

Gerelateerd

De badkamer is vaak een vergeten ruimte in huis. We besteden veel tijd aan het gezellig maken van de woonkamer en de slaapkamer, maar de badkamer krijgt doorgaans nog niet de aandacht die het verdient. Maar ook de badkamer is een belangrijke ruimte in huis, waar rust en ontspanning centraal staan. Het is de plek waar je onder een warme douche stapt na een lange dag en waar je je ’s ochtends klaar maakt voor een nieuwe dag. Hoewel we in deze ruimte niet de meeste tijd doorbrengen, mag het dus zeker niet vergeten worden. Alles wat je nodig hebt voor een stijlvolle badkamer waar je ultiem kunt genieten lees je in dit blog.

 

Kies een stijl

Net als in de rest van de woning kun je in de badkamer een bepaalde stijl aanhouden. Er zijn veel verschillende stijlen, kies er een of twee uit voor een samenhangend geheel. Wil je bijvoorbeeld een trendy, moderne badkamer met grote tegels, een losse wasbak en strakke lijnen, of ga je toch liever voor een landelijke stijl met een vrijstaand bad, een houten wasmeubel en warme tinten? Ook klassiek is een stijl die je in de badkamer kunt aanhouden. Een combinatie van rust en luxe met glimmende materialen, contrast in zwart met wit en gebruik van marmer. Liever een stoere uitstraling? Ga dan voor een industriële look met donkere kleuren, robuuste elementen en gebruik van metaal, beton en hout.

 

Badkamerelementen

Er zijn een aantal elementen die je in iedere badkamer terugvindt. Wat is deze ruimte tenslotte zonder douche en wasmeubel? Voor ieder element heb je de keuze uit verschillende opties. Houd bij het maken van je keuze rekening met het gebruik van het element, je wensen en je budget. Waar het je niet aan mag ontbreken is een fijne douche. Wil je een eenvoudige douchekop of sta je het liefst onder een regendouche of stortdouche? En wil je een douchecabine of een douchewand plaatsen? Ook een badkamermeubel is nodig. Hierbij maak je de keuze of je de wasbak ingebouwd in het meubel wilt hebben, of losstaand op het meubel. Het meubel moet ook genoeg opbergruimte bevatten voor onder meer handdoeken en verzorgingsproducten. Boven het meubel hang je een fijne spiegel, eventueel met ingebouwde verlichting. Is bij jou het toilet ook in de badkamer geplaatst, dan kun je kiezen uit een staand of hangend toilet. Ook zijn er verschillende opties voor een bad, zoals een inbouw bad, vrijstaand bad of half vrijstaand bad. Tot slot vind je verschillende accessoires terug in de badkamer. Denk hierbij aan een douchekruk, badmat, handdoekhaakjes, zeepdispenser, afvalemmer, wasmand en de juiste verlichting. Om wat sfeer aan te brengen kun je tevens een kunstplant in de badkamer zetten.

Meer binnen dit onderwerp

Populair