Een goede snijplank is de basis van je keuken

Gerelateerd

Stel je voor, je hebt net de perfecte ingrediënten gekocht voor een heerlijke maaltijd. Maar waar begin je? Precies, bij een goede snijplank. Het lijkt zo simpel, maar een snijplank kan je beste vriend in de keuken worden als je de juiste kiest. Er zijn snijplanken in alle soorten en maten, van hout tot kunststof, elk met hun eigen charme en functionaliteit.

Wat is er nou fijner dan een snijplanken die precies past bij wat jij nodig hebt? Of het nu gaat om een stevige hakklus of het fijn snijden van kruiden, voor elke klus is er wel een perfecte plank. En wist je dat de vorm en grootte van je snijplank best belangrijk zijn? Een te kleine plank is onhandig met grote groenten en een te grote plank neemt alleen maar ruimte in beslag. Denk dus goed na over wat voor jou werkt.

Hoe onderhoud je je snijplank voor een langere levensduur

Je snijplank gaat langer mee dan je denkt, als je maar weet hoe je ‘m moet behandelen. Een houten snijplank bijvoorbeeld, die wil nog wel eens wat extra liefde nodig hebben. Een beetje minerale olie hier en daar en hij blijft prachtig. En vergeet niet: geen houten planken in de vaatwasser, daar worden ze niet blij van.

Kunststof snijplanken zijn dan weer een stuk makkelijker in onderhoud. Even in de vaatwasser en klaar. Maar let op: vervang ze op tijd. Krassen en groeven worden een feestje voor bacteriën en dat wil je niet in je keuken. Beter voorkomen dan genezen, toch?

De impact van een slechte snijplank op je gereedschap

Niet alleen is het belangrijk dat je snijplank lang meegaat, het moet ook nog eens lief zijn voor je messen. Een te harde plank maakt je messen bot, en botte messen zijn zowel onveilig als onhandig. Ga dus voor een plank die vriendjes is met je mes, dan snijd jij zonder problemen al die mooie ingrediënten.

Snijplanken en hygiëne

Uitkijken met kruisbesmetting! Het is zo gebeurd: even niet opletten en voor je het weet zit de salmonella in de salade. Gelukkig zijn er oplossingen zoals verschillende kleuren snijplanken voor verschillende ingrediënten. Zo hou je het veilig en hygiënisch, wel zo fijn als je kookt voor anderen – of gewoon voor jezelf natuurlijk!

Creatief met snijplanken

Maar hé, wie zegt dat een snijplank alleen praktisch moet zijn? Je kunt er ook prima mee decoreren. Een mooie houten plank staat beeldig op het aanrecht of aan de muur. En wat dacht je van een kaasplankje serveren op zo’n robuuste houten snijplank? Dat ziet er pas gezellig uit!

Waar koop je topkwaliteit snijplanken

Nu vraag je je natuurlijk af: waar vind ik die perfecte snijplank? Nou, bij XXLHoreca natuurlijk! Zij hebben alles wat je hartje begeert op het gebied van snijplanken. Of je nou op zoek bent naar eentje van hout, kunststof of misschien zelfs bamboe, XXLHoreca heeft het allemaal.

En het mooiste is: ze hebben niet alleen een breed assortiment aan snijplanken, maar ook alles wat je verder nog nodig hebt in de keuken. Van professionele messen tot handige bakspullen, XXLHoreca zorgt ervoor dat jij helemaal klaar bent voor elke kooksessie. Neem dus snel een kijkje op hun website en vind de perfecte uitrusting voor jouw keuken!

Meer binnen dit onderwerp

Populair