Geen kapotte pakketjes op je stoep

Gerelateerd

Bestel jij regelmatig pakketjes? Dan weet je dat er vaak materiaal in het pakket zit wat ervoor zorgt dat jouw product onderweg niet kapot gaat. Dit wordt opvulmateriaal genoemd. Het opvulmateriaal vult de open ruimte in en hierdoor kan het product niet verschuiven. Naast dat kleine pakketten worden vervoerd, worden er ook regelmatig pallets met producten verscheept. Deze pallets worden dan vaak opgewikkeld met rekfolie. Deze folie zorgt ervoor dat de boel gestabiliseerd blijft. Dit is wel zo fijn als jouw pakket van ver moet komen.

Een goede bescherming voor je pakket

Opvulmateriaal kan erg verschillend zijn. Bedrijven werken dan ook met allerlei soorten opvulmateriaal. Zo is het mogelijk om voor kleine stukjes piepschuim te gaan. Dit zorgt wel voor een kleine rommel zodra je het pakket openmaakt. Als je ervoor wilt zorgen dat je klanten minder rommel hebben bij het openmaken van hun pakket, kun je bijvoorbeeld voor bubbelplastic gaan. Dit is een effectieve manier van productbescherming en het is ook nog eens makkelijk weg te gooien. Gooi dit dan wel netjes weg bij het plastic, zodat het weer goed verwerkt kan worden. Wil je als bedrijf liever geen plastic gebruiken? Dan kun je ook gaan voor opvulmateriaal dat van karton gemaakt is. Vooral in de huidige samenleving is het belangrijk om goed na te denken over het milieu. Door het gebruik van karton in plaats van plastic, ben je duurzaam bezig. 

Pakket op een goede manier versturen

Zoals gezegd wordt rekfolie gebruikt om pallets met pakketjes stabiel te houden. Maar hoe komt dit dan? Je hebt natuurlijk meerdere dozen die allemaal los zijn. Doordat je de folie om deze pakketjes wikkelt, wordt het één geheel. Zo zorg je er dus voor dat de pakketten niet kunnen verschuiven en als het ware een groot blok vormt. Naast dat het voor een stabiele eenheid zorgt, worden de pakketten tegelijk ook beschermd tegen vuil en vocht. De rekfolie is namelijk een bescherming waar niet makkelijk doorheen te gaan is. Zo worden de producten dus goed beschermd en kan het bedrijf ervoor zorgen dat de producten heel en goed aankomen bij de nieuwe eigenaar. Het is natuurlijk wel zo fijn als je na een lange tijd wachten een goed pakket geleverd krijgt. Niemand heeft behoefte aan een pakket die kapot wordt geleverd. Dit kan natuurlijk nog steeds, maar door de rekfolie wordt deze kans wel een stuk kleiner en dat is wel zo prettig.

 

Meer binnen dit onderwerp

Populair