Heb jij al een inboedelverzekering?

Gerelateerd

Een inboedelverzekering is niet verplicht om af te sluiten, maar het is wel een goed idee. Je moet er toch niet aan denken dat je ieder item in je huis moet vervangen als er een keer brand- of waterschade plaatsvindt. Nu denk je misschien dat je niet veel van waarde in je huis hebt, maar als je alles eens bij elkaar optelt, dan zul je zien dat het nog flink in de papieren loopt. Stel. Je hebt waterschade. Dan kan het zomaar zijn dat je ál je meubels moet vervangen. En je bed. En de televisie en verder alles nog wat los ligt in je huis. Hoeveel kost het jou om dat te vervangen? Dat is altijd meer dan je zou verwachten. Een inboedelverzekering is daarom goed om af te sluiten.

Wat valt er allemaal onder de inboedelverzekering?

Onder de inboedelverzekering valt alles dat niet per se bij dit huis hoort. Je kunt dan denken aan alle losse items in je huis, maar ook aan de vloer die zwevend is gelegd, de gordijnen en natuurlijk alle meubels, elektronica en het speelgoed van de kinderen. Ook je pannen, de combi-oven die op je aanrecht staat en het broodrooster, het koffiezetapparaat en de koelkast vallen daaronder. Heb je inbouwapparatuur dan valt deze niet onder de inboedelverzekering maar onder de opstalverzekering.

Moet ik dan én een inboedel- en een opstalverzekering afsluiten?

Nee. Je moet, als je huiseigenaar bent, een opstalverzekering afsluiten. Woon je in een huurhuis? Dan is de opstalverzekering afgesloten door de huiseigenaar. Jij betaalt daar dan aan doordat deze is inbegrepen bij je huur. Een inboedelverzekering is altijd optioneel. Het is echter wel verstandig om deze af te sluiten. Deze verzekering kan ervoor zorgen dat jij niet in de financiële problemen komt als er iets serieus mis gaat met je huis. Maar ook bij de kleinere ongelukjes, kaarsvet in je bank, een wijnvlek in je tapijt, kun je deze inboedelverzekering goed gebruiken.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Je rekent er niet op, maar soms heb je zomaar ineens een juridisch probleem. Het kan zijn dat je wordt aangereden, dat een aannemer niet levert zoals je zou verwachten, dat je een kapot item geleverd krijgt dat je online hebt besteld, en nog veel meer. Je kunt er dan voor kiezen om zelf een advocaat of jurist in de arm te nemen. Wil je er echter zeker van zijn dat er een compleet team voor je klaarstaat én dat je niet teveel betaalt? Dan is het verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Je hebt dan altijd weer hulp bij de hand.

Meer binnen dit onderwerp

Populair