Het inrichten van een kinderkamer: waar moet je op letten?

Gerelateerd

Ben je in verwachting en wil je een kinderkamer gaan inrichten? Dan is dit natuurlijk een ontzettend leuk proces. Het is echter ook belangrijk om te denken aan de functionaliteiten en de veiligheid van de kamer. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de kamer een leuke sfeer heeft. Lees zeker verder als je tips wil over waar je op moet letten bij het inrichten van een kinderkamer! 

Kleurenpatroon 

Kleuren spelen een belangrijke rol in de sfeer van een kamer. Overweeg om een kleurenschema te kiezen dat past bij de rest van het huis. Kies kleuren die zowel rustgevend als stimulerend zijn. Je zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om kleuren als blauw of groen te combineren met heldere accentkleuren zoals geel of rood. Een interessante manier om kleur toe te voegen aan de kamer is door gebruik te maken van behang. Overweeg bijvoorbeeld een art deco behang dat perfect past bij het interieur van de kamer. 

Meubels 

Als het gaat om meubels in de kinderkamer, is het belangrijk om meubels te kiezen die zowel functioneel als esthetisch zijn. Kies meubels die passen bij de grootte van de kamer en bij het kleurenpatroon van de kamer. Aangezien je kindje nog erg jong zal zijn, is het juist ook voor jou belangrijk dat er genoeg zitplekken zijn waar je je kind voeding kan geven of in de toekomst kan voorlezen. Een bed, kast, bureau en een stoel zijn bijvoorbeeld essentiële meubelstukken voor een kinderkamer. Een pvc vloer is daarnaast een ideale keuze voor een kinderkamer. Het is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, en het biedt ook een zachte ondergrond waarop kinderen kunnen spelen. 

Veiligheid 

Veiligheid is een belangrijk aspect bij het inrichten van een kinderkamer. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je kind zichzelf pijn doet. Om de kamer kinderproof te maken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle meubels en accessoires veilig zijn en geen gevaar vormen voor je kind. Kies bijvoorbeeld voor kind-veilige stopcontacten en zorg ervoor dat kabels van elektronica netjes zijn weggewerkt. Let ook op de hoogte van het bed en gebruik een hekje zodat je kindje niet uit het bed kan klimmen. Zorg daarnaast voor voldoende opbergruimte zodat er geen losse spullen op de grond liggen waarover kinderen kunnen struikelen. Ook is het aan te raden om geen verhogingen in de kamer te hebben, zoals een klein trapje of opstapje. Door een vlakke ondergrond te hebben verlaag je de kans dat jij of je kind struikelt.  

Meer binnen dit onderwerp

Populair