Kinderfiets kopen? Hier moet je op letten!

Gerelateerd

Is het tijd om voor je kind zijn of haar eerste fiets kopen? Dan is het belangrijk om te kijken naar een aantal dingen die belangrijk zijn bij het kopen van een kinderfiets. Je wilt namelijk dat je kind goed leert fietsen en dat gaat het beste op een goede fiets. 

Met of zonder zijwieltjes

Wanneer je kind begint te leren fietsen, is het goed om te beginnen met zijwieltjes. Ook als je kind al kan fietsen op een loopfiets en begrijpt hoe balans werkt. Als oefenwieltjes worden meegeleverd, weet je zeker dat ze ook passen en hoef je niet te improviseren. Ook zou het fijn zijn als je het loopwiel wat hoger zou kunnen zetten zodat je kind steeds meer kan oefenen zonder hulp, maar eventueel terug kan vallen.

Online je fiets kopen

U kunt veel geld besparen door online je kinderfiets te bestellen. Dit komt omdat online winkels geen dure etalage en extra personeel nodig hebben om fietsen te verkopen, waardoor ze fietsen tegen een lagere prijs kunnen leveren. Het bespaart ook tijd omdat je niet naar de fietsenwinkel hoeft. Je hebt de fiets de volgende dag al in huis, wat een goede optie is om snel en voordelig een kinderfiets te kopen.

Verschillende soorten fietsen

Of je voor je kind een loopfiets of een gewone fiets koopt, hangt vooral af van de leeftijd. Meestal is de loopfiets de eerste fiets, ook al heeft het kind de trapbeweging nog niet gemaakt. Loopfietsen zijn geweldig voor de ontwikkeling van kinderen, omdat ze op jongere leeftijd al een aantal vaardigheden hebben ontwikkeld die ze nodig hebben om te fietsen. Denk aan loopfietsen, beoordelingsvermogen en reactievermogen. Zo geven loopfietsen kinderen een goede basis om sneller te leren fietsen.

Veilig de weg op

Er is veel keuze in kinderfietsen. Zeker bij jonge kinderen is het raadzaam om zo min mogelijk  contact met de bewegende delen van de fiets te maken. Een gesloten kettingkast kan hierbij een grote hulp zijn. En denk ook  aan de kledingkast. Hoe minder  je kind verstrikt raakt in de fiets, hoe beter. Zodra uw kind (zelfstandig) op pad is, is het uiterst belangrijk om zo veilig mogelijk te zijn. Zorg ervoor dat de fiets fietsverlichting heeft en zoek naar reflectoren of lichtstrips op de banden. Er zijn ook gedeeltelijk reflecterende jassen. Zeker als je kind op donkere wegen rijdt, kan het een goed idee zijn om in het donker een reflecterend hesje te dragen.

Meer binnen dit onderwerp

Populair