Kliklaminaat: de perfecte vloer voor elk huis

Gerelateerd

Op zoek naar een mooie vloer die je snel en gemakkelijk kunt leggen? Dan is kliklaminaat de perfecte keuze voor jou! Kliklaminaat is een van de meest populaire vloeropties. Het is namelijk supereenvoudig te installeren en vereist weinig onderhoud. Bovendien is kliklaminaat verkrijgbaar in veel verschillende designs, kleuren en patronen. Wij vertellen je graag waarom wij kliklaminaat een perfecte keuze vinden voor elk huis!

Wat is kliklaminaat?

Laten we beginnen met de basis: wat is kliklaminaat? Bij kliklaminaat wordt de verbinding van het laminaat onderling gevormd door een speciaal profiel dat in de randen is gefreesd. Er zijn verschillende soorten kliksystemen. Allemaal hebben ze gemeen dat de laminaatplanken in een bepaalde hoek in elkaar gehaakt moeten worden. Als het laminaat vervolgens plat ligt en ook de kopse kanten in elkaar geklikt zijn, is de laminaatvloer een stevig geheel worden.

Voordelen van kliklaminaat

Kliklaminaat biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere vloeropties. Zo is het gemakkelijk te installeren, omdat je het dus in elkaar klikt en er daarom geen lijm nodig is. Dit verlaagt de arbeidsintensiviteit. En hierdoor is het ook gemakkelijk te verwijderen en mee te nemen naar een ander huis, als je gaat verhuizen. Daarnaast is kliklaminaat verkrijgbaar in verschillende patronen, kleuren en stijlen. Je vindt dus altijd laminaat dat past bij jouw smaak en interieur.

Onderhouden van kliklaminaat

Kliklaminaat is relatief gemakkelijk te onderhouden. Het heeft namelijk geen speciale behandeling nodig. Je kunt de vloer gewoon schoonmaken met een stofzuiger of een zachte bezem. Voor hardnekkige vlekken kun je een vochtige doek gebruiken. Het is wel belangrijk om een grote hoeveelheden water te gebruiken. Dat kan namelijk het laminaat beschadigen.

Kosten van kliklaminaat

Kliklaminaat is over het algemeen goedkoper dan andere vloeren. De prijs hangt af van de kwaliteit en dikte van het laminaat. Evenals de grootte van de ruimte waarin het wordt geïnstalleerd. Kliklaminaat is een fijne keuze voor mensen met een beperkt budget die toch een mooie en duurzame vloer zoeken. Voor goedkoop kliklaminaat kun je een kijkje nemen op www.beboparket.nl.

Meer binnen dit onderwerp

Populair