Surprises knutselen

Gerelateerd

De tijd van rood en wit is weer aangebroken. Zowel de sint als de kerstman zijn weer terug in het land. Menig kinderhartje is al sneller aan het kloppen op dit heugelijke feit. Het wil echter dat niet iedereen meer enthousiast wordt van de persoon die langskomt. Veel mensen worden echter wel enthousiaster voor de eigen draai die ze aan dit feest hebben gegeven. Binnen veel families is het een terugkerend ritueel dat er surprises worden gemaakt. Vaak gebeurd dit door elkaar onder leiding van een gedicht en een klein presentje. Hier kunnen gigantische bouwwerken gecreëerd worden of er wordt gekozen om het wat luier aan te pakken.

Benodigdheden

De meeste mensen beginnen vaak met een rooster van kippengaas. Hierover kan gemakkelijk met papier marche de grote uitlijning van het idee worden gemaakt. Het oud papier wordt weer verzameld bij de buren om hierbij te helpen. Om het geheel een aantrekkelijk uiterlijk te geven kan worden gedacht aan gekleurd papier, spuitbussen verf of ouderwets met de kwast. Om het geheel bij elkaar te houden kan de voorkeur er liggen om gebruik te maken van transparante verpakkingstape. Doordat deze breder is dan conventionele tape is er een groot plakoppervlak waardoor gemakkelijk grote stukken aan elkaar gemaakt kunnen worden. Lijm kan hiervoor ook een uitkomst zijn. Vergeet daarna vooral niet het geheel op te vrolijk met behulp van glitters, confetti en ander kleurrijk materiaal. Wat het ook altijd goed doet is een speciale plek te maken binnen de surprise waar het gedicht in wordt geschreven. Hierdoor hoeft men niet te werken met een los papiertje waar het gedicht opgeschreven is. Dit maakt het geheel een stuk belevingsvoller.  

Inspiratie

Uiteraard is het altijd belangrijk om te kijken wie je dit jaar hebt getrokken. Vaak kan je de hobby van een persoon of iets waar deze gepassioneerd over is gebruiken als thema. Toch wil het nog wel eens voorkomen dat je niet altijd direct weet wat je wilt maken. Je kan er aan denken om het huisdier van die persoon na te maken. Een paard of kat is met papier marche goed in elkaar te knutselen. Ook een hok vol met cavia’s of hamsters doet het altijd goed. Buiten activiteiten zijn ook makkelijk na te bootsen, denk aan een fiets of een skateboard in een halfpipe. Nog niet overtuigd? Neem dan een kijkje om je heen in de kamer. Een computer, telefoon, laptop of tv is zo gedaan. Is iemand erg lui dan is een bed ook ideaal als inspiratie voor een leuke surprise!

Meer binnen dit onderwerp

Populair