Wanneer is het leasen van een auto verstandig?

Gerelateerd

Het is voor eenieder in Nederland belangrijk om over een auto te beschikken. Je zult dagelijks een auto nodig hebben om bijvoorbeeld boodschappen te doen, maar ook om te kunnen werken zodat je de boodschappen kunt betalen. Mocht je auto kapot zijn gegaan, dan kan dat je hele leven overhoop gooien en dat is natuurlijk zeer vervelend. Het is nog vervelender als je de aanschafprijs van een nieuwe auto niet kan betalen. Mocht dit zo zijn, dan zou je eens kunnen kijken naar het leasen van een auto, maar wanneer is het leasen van een auto verstandig? Je vindt daar meer informatie over in dit artikel. 

 

Je hebt dagelijks een auto nodig 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het voor veel mensen belangrijk om over een auto te beschikken. Als je een freelancer bent en niet in vast dienstverband zit, dan is het nog belangrijker om over een auto te beschikken. Mocht je auto kapot zijn, dan vallen misschien wel al je inkomsten weg aangezien je geen opdrachten meer kan uitvoeren. Een van de weinige keuzes die je dan hebt, is het leasen van een auto. Je moet dan wel kiezen voor een zakelijke auto lease aangezien je als freelancer ondernemer bent. 

 

Je wilt meer zekerheid 

Een van de grootste voordelen van het leasen van een auto, is dat je altijd de zekerheid hebt dat je een auto tot je beschikking zult hebben. Dit is erg fijn, want een auto kan in de prak gereden worden, maar ook kunnen belangrijke onderdelen vervangen moeten worden. Mocht dit het geval zijn, dan krijg je in de meeste gevallen een nieuwe auto van het leasemaatschappij. Houd er wel rekening mee dat dit alleen bij operational lease het geval is. Mocht je gekozen hebben voor financial lease, dan krijg je geen nieuwe auto. Dat heeft ermee te maken dat je bij financial lease zelf de eigenaar wordt van de auto. 

 

Je kunt de aanschafprijs niet betalen 

Auto’s worden steeds duurder en daar zal in de toekomst geen verandering in komen. Een gemiddelde auto kost al snel tienduizenden euro’s en niet iedereen heeft het nodige bedrag op de rekening staan. Het leasen van een auto kan dus de perfecte uitkomst zijn als je de aanschafprijs van een auto niet kunt betalen. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het leasen van een auto risico’s kent en dat je het maandelijkse bedrag wel kunt betalen.

 

Meer binnen dit onderwerp

Populair