Alles over het bestellen van een vaderschapstest

Gerelateerd

Een kind op de wereld zetten, het is iets ongelooflijk moois. In de meeste gevallen is er bekend wie de biologische vader en moeder zijn van het kind. Heel soms is helaas niet duidelijk wie de vader is. Een vaderschapstest bestellen is dan de beste oplossing. Op die manier is vast te stellen of de man in kwestie daadwerkelijk de biologische vader is van het kind. Ook wordt het wel gedaan om als vader zekerheid te krijgen. Zekerheid over het feit of je wel echt de vader bent mocht hier bij de man twijfel over bestaan. Lees hier alles over een vaderschapstest bestellen en dat is wel zo prettig om te weten.

Hoe een zo’n test werkt

Een vaderschapstest bestellen, oké en dan? Hoe werkt een dergelijke test? Je neemt de test bij jezelf af middels een wattenstaafje. De test zal pijnloos verlopen. Het DNA van de man wordt vaak op minimaal 20 plaatsen vergeleken met DNA van het kind. Je krijgt dan een behoorlijk nauwkeurige testuitslag. Binnen afzienbare tijd zul je de testresultaten ontvangen. Je weet dan eindelijk het antwoord op die belangrijke vraag. Er zal worden bevestigd of worden ontkracht dat de man in kwestie de vader is van het kind. Er zijn twee verschillende testen. Een gemoedsrusttest en een rechtsgeldige test. Dus een vaderschapstest bestellen, welke van de twee heb je nodig dan? Je komt erachter in de volgende alinea.

Gemoedsrusttest versus de rechtsgeldige test

De gemoedsrusttest is er puur voor bedoeld erachter te komen of de man in kwestie de vader is of niet. Met een rechtsgeldige test kun je net iets meer. Naast antwoord krijgen op de prangende vraag, wordt het ook mogelijk de resultaten te gebruiken in de rechtszaal. Denk aan zaken als het verkrijgen van de voogdij of indien het gaat over alimentatie of erfenissen. Waarom de ene test wel rechtsgeldig is en de ander niet? Het heeft niks te maken met de betrouwbaarheid ervan. Beide testen zijn even betrouwbaar. Het gaat puur om de manier van DNA-afname. Belangrijk om verder nog te weten: de gemoedsrusttest kan vanuit huis. Een rechtsgeldige test moet worden afgenomen door een medisch professional.

Een vaderschapstest bestellen, soms ontkom je er niet aan. Het is vanzelfsprekend fijn om te weten wie de vader is van het kind. In bepaalde situaties is een dergelijke test zelfs te gebruiken in de rechtszaal. Het is dan wel belangrijk dat de test is afgenomen door een medisch professional die onafhankelijk is.

Meer binnen dit onderwerp

Populair