Teken bij de hond

Gerelateerd

Teken, het zijn vervelende kleine beestjes. Je zocht naar “teek hond” op het internet. Wellicht is het je intentie om teken bij je hond te voorkomen. Het zou ook zo kunnen zijn dat je zocht op “teek hond” omdat je hond er nu last van heeft. Je wil dan graag weten wat je nu precies moet doen. Wat je intentie ook was met de zoekopdracht “teek hond”, je hebt het juiste artikel gevonden. Er zullen wat tips volgen over de preventie ervan. Ook gaat een stukje tekst over wat te doen bij een teek hond. Belangrijke informatie waar je zeker iets mee kan en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Hoe je teken bij je hond voorkomt

Er zijn verschillende manieren waarop je dit voor elkaar kunt krijgen. Een tekenband is een van die manieren. Doorgaans geeft een dergelijke band een langdurige bescherming tegen teken. Er bevindt zich een speciale stof in zo’n halsband. Die stof kan zich verspreiden middels de natuurlijke huidolie van je huisdier zelf. Een andere optie om je hond te beschermen: een pipetje waarvan je de inhoud in de nek druppelt. De huid van je hond neemt de werkzame stof op. Dit verspreidt zich weer met behulp van de olie van de huid.

Wat te doen als je hond al een teek heeft

Verwijder als allereerst de teek die je hebt aangetroffen. Wat je vervolgens doet? De hond volledig controleren. Het kan zomaar zo zijn dat je hond last heeft van meerdere teken. Het beperkt zich natuurlijk niet slechts tot die ene teek die jij toevallig gezien hebt. Verwijder alle teken die je tegenkomt. Verder is het belangrijk om over te gaan op preventiemaatregelen. Dit om te voorkomen dat de hond last krijgt van nog meer teken dan je hond al had. Kijk voor de preventiemaatregelen nog eens naar de alinea hierboven. Daarin staan twee hulpmiddelen beschreven.

Teken zijn rotbeestjes en je wil niet dat je hond hiermee te maken krijgt. Preventiemaatregelen zijn dan ook erg belangrijk. Je zou druppels kunnen aanbrengen op de nek van je hond of je zou kunnen gaan voor een speciale halsband. De werkzame stof verspreidt zich in beide gevallen door de huidolie van de hond. Als je een teek hebt gezien bij je hond dan verwijder je die. Daarna controleer je de hond op eventuele andere teken die je eveneens verwijdert. Tot slot ga je kijken wat je kan doen om het krijgen van teken te voorkomen.

 

Meer binnen dit onderwerp

Populair