Alles wat je wilt weten over Magento 2

Gerelateerd

Veel mensen vinden het leuk om te ondernemen en nieuwe projecten te starten. Denk bijvoorbeeld aan een eigen bedrijf of een eigen webwinkel. Vaak durven mensen echter niet daadwerkelijk van start te gaan, omdat ze bang zijn dat ze niet over voldoende kennis beschikken op verschillende vlakken. Hoewel het in het begin heel erg veel lijkt, zijn er veel tools die je kunnen helpen bij het starten van je eigen succesvolle bedrijf. Zo zijn er accountants die je kunnen helpen bij je geldzaken, marketeers die je kunnen helpen bij het bepalen van de slimste marketingstrategie en sites en applicaties die je kunnen helpen bij het bouwen van je site. Een voorbeeld van zo’n hulpmiddel die je kan helpen met het bouwen van je site is magento. Dit platform helpt met het ontwikkelen van webshops in alle soorten en maten. Magento is erg groot en wordt gebruikt door veel ondernemers, wie weet zit jij op dit moment wel op een magento webshop te surfen. Je zult je nu misschien afvragen hoe dit precies werkt? In dit artikel leggen we je alles uit over dit platform.

Wat is Magento?

Magento is een Open Source Content Management Systeem (CMS). Dit klinkt waarschijnlijk alsnog niet erg bekend in de oren. Een Content Management Systeem kun je zien als een soort softwaretoepassing die ervoor zorgt dat mensen zonder al te veel technische kennis gegevens en documenten kunnen publiceren op het internet. Magento zorgt er dus voor dat dat je een succesvolle en aantrekkelijke webshop kunt bouwen zonder dat je bijvoorbeeld kunt programmeren. Magento B2B wordt veel gebruikt voor startende ondernemers die geen programmeur kunnen of willen inhuren, maar wel met minimale kennis hun webshop willen bouwen. Magento 2 is de nieuwere versie ten opzichte van Magento 1 en kent enkele kenmerken.

De kenmerken van Magento

Magento is niet voor niks zo populair onder veel ondernemers, dit heeft natuurlijk verschillende redenen. Magento is voorzien van bepaalde kenmerken die het nog makkelijker maken om een mooie en goed werkende webshop neer te zetten. Ten eerste is magento, zoals eerder al genoemd, een open source CMS. We weten wat een CMS is, maar wat betekent het als deze een open source heeft? Dit betekent dat de broncodes is het systeem voor iedereen beschikbaar zijn. Dit heeft als gevolg dat je ontzettend veel verschillende functies aan je webshop kunt toevoegen. Ook is Magento schaalbaar, dit betekent dus dat je webshop met je bedrijf mee kan groeien als het steeds groter wordt.

Meer binnen dit onderwerp

Populair