Gezond haar op je hoofd

Gerelateerd

Het is belangrijk om goed voor je haar te zorgen, vooral als het beschadigd is. Beschadigd haar kan broos en futloos lijken, en het kan moeilijk zijn om het te herstellen. Toch kan het wel, of je kan de schade beperken. In deze blog geef ik je hier tips voor. Lees je mee?

Vermijd de hitte

Het is belangrijk om hitte te vermijden, vooral als je haar beschadigd is. Gebruik geen föhn of stijltang en vermijd de zon wanneer mogelijk. Als je toch hitte gebruikt, gebruik dan altijd een hittebeschermer op je haar zodat het niet zo snel verbrand en uitdroogt. Maar als het even kan, zorg dan dat je de hitte vermijdt zodat je haar kan herstellen.

Gebruik de juiste shampoo

Een shampoo die geschikt is voor jouw haartype en haarconditie is essentieel om je haar in een gezonde staat te houden. Vermijd shampoos die agressieve ingrediënten bevatten, zoals sulfaten, omdat deze de natuurlijke oliën van je haar kunnen verwijderen en het verder kunnen beschadigen.

Gebruik een haarmasker

Gebruik regelmatig een haarmasker om je haar te hydrateren en te voeden. Dit werkt goed voor je haar in iedere staat maar kan ook een laatste redmiddel zijn als je haar beschadigd is. Kies een haarmasker dat geschikt is voor jouw haar specifiek. Heb je krullend haar of stijl haar? Dat kan de keuze voor een haarmasker beïnvloeden. Een populair haarmasker is de Moroccanoil masker, dat rijk is aan voedende oliën en je haar zal helpen om gezond te blijven. Met moroccan oil geef je jouw haar een boost.

Kam je haar voorzichtig

Kam je haar voorzichtig met een brede tanden kam om breken en beschadiging te voorkomen. Begin bij de uiteinden en werk langzaam naar boven. En borstel of kam je haar nooit als het nat is. Het is dan namelijk zwakker en breekt sneller af terwijl het meer klit, wat er weer voor kan zorgen dat we er ruwer mee omgaan.

Vermijd strakke kapsels

Vermijd strakke kapsels zoals paardenstaarten en vlechten, omdat deze je haar kunnen beschadigen en uitrekken. Draag je haar losser of kies voor een losse vlecht of knot. Natuurlijk kan je je haar heus weleens vast dragen maar in de herstelperiode wil je zo lief mogelijk zijn voor je haar en je hoofdhuid.

Weg met de troep

Vermijd chemische behandelingen zoals kleuren en permanenten, omdat deze je haar kunnen beschadigen en uitdrogen. Ga liever voor een masker met kleur dan een bleeksessie bij de kapper.

Meer binnen dit onderwerp

Populair