Inzicht hebben op de prestaties van je werknemers 

Gerelateerd

Als eigenaar of leidinggevende van een wat grotere onderneming weet je hoe belangrijk de prestaties van jouw werknemers voor de onderneming zijn. De werknemers zijn namelijk de personen die het zware werk verrichten en zorgen dat de onderneming kan groeien. Dit is dan ook de reden waarom er regelmatig wordt gezegd dat werknemers de drijvende veer zijn achter elke onderneming. Om te weten of jouw werknemers goed presteren, is het belangrijk dat je inzicht hebt in de prestaties van je werknemers. Dit kan met behulp van software gedaan worden en word ook weleens vlootschouw genoemd. In dit artikel vind je meer informatie over hoe jij het beste een vlootschouw kan toepassen en wat de doelen van het implementeren of toepassen van vlootschouw precies zijn. 

 

Wat zijn de doelen van vlootschouw precies?

Vlootschouw kan je gebruiken om te achterhalen of een bepaalde werknemer wel in de onderneming past. Dit kan je doen door gegevens te bekijken die verzameld worden door software. Ook kan je via deze gegevens eenvoudig achterhalen of een bepaalde werknemer zo goed presteert dat hij/zij een promotie verdiend. Daarnaast kan je door het toepassen van vlootschouw ook precies zien wat een bepaalde werknemer bijdraagt aan de kernwaarden van jouw organisatie.

 

Bespreek de resultaten met een werknemer of leidinggevende

Door het implementeren of toepassen van vlootschouw binnen een onderneming, zal je direct overladen worden met informatie over de prestaties van je werknemers. Hierdoor kan je, zoals je waarschijnlijk al weet, eenvoudig achterhalen welke werknemers minder presteren. Deze informatie kan je vervolgens bespreken met de werknemer om te kijken hoe jullie samen ervoor kunnen zorgen dat de werknemer beter gaat presteren, maar ook kan je dit doorgeven aan de HR afdeling van jouw organisatie. De HR afdeling dient dit vervolgens verder op te pakken.

 

Vlootschouw toepassen  

Als er binnen de onderneming van jou of waar jij leiding aan geeft nog niet gebruik wordt gemaakt van vlootschouw dan is het zeker verstandig om vlootschouw te implementeren in de onderneming. Zoals je hierboven hebt gelezen is dat enorm belangrijk voor organisaties die willen groeien en ook hun werknemers willen helpen groeien. Vlootschouw toepassen of implementeren is een zeer moeilijke opgave en wordt gedaan door een bedrijf dat voor vlootschouw bepaalde softwaresystemen heeft ontwikkeld. Kijk vooraf wel goed naar wat de kosten gaan zijn, daarmee voorkom je nare situaties. Gelukkig zijn zulke systemen over het algemeen zeer goed betaalbaar.

 

Meer binnen dit onderwerp

Populair